HSV ziet kans op nieuwe Houdini-act met de week afnemen

Reacties

Niet voor het eerst dit decennium bevindt Hamburger SV zich in een uiterst penibele situatie in de Bundesliga. De thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen nummer zestien FSV Mainz 05 moet gewonnen worden om niet verder achterop te raken. VI-redacteur Sander Janssen over de club die steeds verder wegzakt in het degradatiemoeras.

HSV ziet kans op nieuwe Houdini-act met de week afnemen

Het was dit seizoen al afzien voor de HSV-fans, maar de afgelopen weken gaat het wel erg dramatisch met de club. Rick van Drongelen en zijn ploeggenoten verloren de laatste drie wedstrijden en zagen Mainz, dat een plek hoger staat, vier punten uitlopen. De nederlaag van afgelopen zaterdag was extra zuur omdat de enige goal een eigen doelpunt van Van Drongelen was én HSV onderuit ging op bezoek bij rivaal Werder Bremen.

HSV gaf in de zomer beduidend minder geld uit aan nieuwe aankopen dan de voorgaande jaren. Trainer Markus Gisdol begon aan zijn eerste volledige seizoen bij de club en won meteen de eerste twee wedstrijd, van FC Augsburg (1-0) en 1. FC Köln (1-3). Daarna ging het echter bergafwaarts, waardoor HSV weer moet vrezen voor degradatie, voor de zoveelste keer de laatste jaren.

De club uit het Noorden van Duitsland verjoeg het degradatiespook de laatste jaren namelijk al meerdere keren ternauwernood. In 2014 en 2015 overleefde HSV de play-offs door Greuther Fürth en Karlsruher te verslaan. Met een tiende plek in 2016 leek het een beter te gaan, maar de huidige zeventiende plek zegt genoeg: HSV verkeert weer in nood.

Een blije Rafael van der Vaart viert de zege op Karlsruher in 2015.
Een blije Rafael van der Vaart viert de zege op Karlsruher in 2015.

Gisdol werd eind januari al ontslagen en opvolger Bernd Hollerbach moet het voor elkaar krijgen om HSV opnieuw in de Bundesliga te houden. Als stimulans voor het teamproces belegt de oefenmeester daarvoor een trainingskamp in aanloop naar het cruciale duel met Mainz. Een trainingskamp in eigen huis weliswaar, want HSV overnacht gewoon in Hamburg en traint in het Volkspark.

De 48-jarige Hollerbach is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. 'Ik weet dat velen ons al hebben afgeschreven, maar die fout zou ik niet maken', tekent Kicker op uit de mond van de trainer. 'De komende wedstrijd is erg belangrijk. Met het trainingskamp willen we wat rust creëren en als team dichter bij elkaar komen.'

Hollerbach kan weleens voor de ommekeer gaan zorgen bij HSV, denkt ex-trainer Huub Stevens, die tussen februari 2007 en juni 2008 aan het roer stond. 'Ik denk dat de trainerswissel er alsnog voor kan zorgen dat het team boven zichzelf uitstijgt. HSV hoort in de Bundesliga, dat verdient Hamburg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.