HSV mag nog dromen van ontsnapping na stunt tegen Schalke

Hamburger SV heeft zaterdagavond een knappe overwinning op Schalke 04 geboekt: 3-2. Het was de eerste competitiezege voor HSV sinds november.

Schalke reisde met veel vertrouwen af naar Hamburg. De formatie van succescoach Domenico Tedesco won zijn laatste zes Bundesliga-duels en ook in het Volksparkstadion begon het goed. Naldo opende al in de negende minuut de score voor de bezoekers: 0-1. Het antwoord van de thuisploeg volgde snel: Filip Kostic tekende acht minuten later voor de gelijkmaker.

Zeven minuten na rust was het helemaal feest bij het thuispubliek. Lewis Holtby werkte de bal met zijn borst binnen en zette een zeer verrassende 2-1 voorsprong op het scorebord. Guido Burgstaller maakte nog de 2-2, maar HSV ging er toch nog met de volle buit vandoor. Aaron Hunt haalde in de 84ste minuut geweldig uit en schoot de bal van buiten het strafschopgebied in de kruising.

Door de stunt tegen Schalke is HSV niet langer de hekkensluiter van de Bundesliga. Omdat FC Köln en FSV Mainz 05 eerder op de dag gelijk speelden, mag de ploeg uit Hamburg nog steeds hopen op een ontsnapping. Het gat met de zestiende plaats, die recht geeft op deelname aan de play-offs om promotie/degradatie, bedraagt nu vijf punten.

Schalke blijft ondanks de nederlaag tweede. Borussia Dortmund kan bij een zege op VfB Stuttgart wel op één punt van de rivaal komen.