HSV grijpt Bundesliga-reddingsboei, Hoffenheim vernedert Leipzig

Reacties

Hamburger SV weigert zich nog altijd neer te leggen bij degradatie uit de Bundesliga. Het won zaterdagmiddag in eigen huis nipt van het eveneens noodlijdende SC Freiburg en mag blijven hopen op handhaving. In de subtop vernederde 1899 Hoffenheim concurrent RB Leipzig, terwijl Eintracht Frankfurt slechte zaken deed in de strijd om Europees voetbal.

HSV grijpt Bundesliga-reddingsboei, Hoffenheim vernedert Leipzig

Hamburger SV - SC Freiburg 1-0
Met Rick van Drongelen op de bank was het voor rust doelman Julian Pollersbeck die HSV in leven hield, met één hectische fase als absoluut hoogtepunt. Hij redde daarbij eerst op een schot van Janik Haberer, keerde ook de daaropvolgende kopbal van Tim Kleindienst, om in derde instantie ook Lucas Höler van scoren af te houden. De goalie was eveneens attent toen de volledige HSV-defensie een lage voorzet liet lopen, waarna Freiburg-spits Nils Petersen de bal voor het intikken had.

De reddingen van Pollersbeck kregen in de tweede helft nóg meer waarde, toen HSV de leiding nam. Lewis Holtby pikte de bal op, passeerde een paar tegenstanders en tikte de bevrijdende 1-0 binnen. Na die goal was Freiburg de kluts kwijt en ging HSV op jacht naar een tweede treffer. Die viel niet, maar de tweede gele kaart voor Freiburg-verdediger Caglar Söyüncü zorgde wél voor opluchting in het Volksparkstadion. Het laatste fluitsignaal - kort nadat de bij een vrije trap mee naar voren gekomen Freiburg-keeper Alexander Schwolow de bal over had gejaagd - zorgde al helemaal voor dolle vreugde bij het thuispubliek.

Door de overwinning neemt nummer zeventien HSV namelijk wat afstand van hekkensluiter 1. FC Köln, terwijl (belangrijker nog) de plaatsen zestien, vijftien en veertien weer een beetje in zicht komen. HSV heeft nu vijf punten minder dan Freiburg, VfL Wolfsburg én FSV Mainz 05, al heeft laatstgenoemde ploeg een wedstrijd minder gespeeld. HSV speelt nog tegen Wolfsburg (uit), Eintracht Frankfurt (uit) en Borussia Mönchengladbach (thuis), drie duels waarin het wonder gestalte moet krijgen.

RB Leipzig - 1899 Hoffenheim 2-5
In de strijd om plaatsbewijzen voor de Champions League heeft Hoffenheim een flinke dreun uitgedeeld aan directe concurrent Leipzig. De ploeg van Julian Nagelsmann ging er met een ruime zege vandoor bij de door Red Bull gesponsorde ploeg, het duel was voor rust al beslist. Voormalig SC Heerenveen-spits Mark Uth was er na een kwartiertje als de kippen bij om een rebound binnen te tikken. Tien minuten voor de pauze tekende Serge Gnabry na gepruts in de defensie van de thuisploeg zelf voor de 0-2, Uth stelde Pavel Kaderabek met een puntgave voorzet op slag van rust in staat om fraai de 0-3 binnen te tikken.

Direct na rust werd de ellende voor de thuisploeg alleen maar groter, toen Emil Forsberg na een elleboogstoot met direct rood moest inrukken. Met tien man deed Leipzig dankzij Naby Keïta nog wel wat terug, maar het werd uiteindelijk een bijzonder pijnlijke middag. Uth maakte er nog geen minuut ná die 1-3 alweer 1-4 van, Lukas Rupp maakte de vijfde voor Hoffenheim. De 2-5 van Dayot Upamecano was slechts nog voor de statistieken.

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 0-3
De thuisploeg verzuimde in het spoor te blijven van Hoffenheim, en tegelijkertijd dus te profiteren van het puntenverlies van Leipzig. Net als voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller begon Jonathan de Guzman in de basis bij Frankfurt, maar de Canadese Nederlander moest zich kort voor rust laten vervangen met een blessure. Na de pauze ging het vervolgens mis.

Vanaf de bank zag Jetro Willems hoe Hertha-spits Davie Sielke vanaf de penaltystip (de pingel werd toegekend na ingrijpen van de videoscheidsrechter) de 0-1 op het bord zette. Willems mocht daarna invallen, maar Matthew Leckie gooide de wedstrijd tien minuten na de entree van de ex-PSV'er in het slot. Het werd voor Frankfurt nog wat pijnlijker:Alexander Esswein maakte er ook nog 0-3 van.

Hannover 96 - Bayern München 0-3
Der Rekordmeister verzekerde zich twee weken geleden al van de landstitel, en neemt het komende woensdag in de halve finale van de Champions League op tegen Real Madrid. Het duel met Hannover stond dus vooral in het teken van heel blijven en ritme opdoen. Dat deed trainer Jupp Heynckes mét basisklant Arjen Robben als aanvoerder, maar Robert Lewandowski, Thomas Müller, Mats Hummels, Franck Ribéry, Javi Martínez en Joshua Kimmich mochten allemaal een plekje op de reservebank uitzoeken.

In een weinig verheffende eerste helft werd niet gescoord, daar kwam na de pauze verandering in. Halverwege besloot Heynckes vervolgens Müller te brengen voor Robben, dat bleek een uitstekende zet. Met een knappe volley maakte hij er 0-1 van. Ook Lewandowski mocht invallen, de Poolse topscorer scoorde met het hoofd. In de slotminuut maakte Sebastian Rudy er nog 0-3 van.

Overige uitslag:
VfB Stuttgart - Werder Bremen 2-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.