Houding Ajax verhardt: bijtekenen of vertrekken met nog één jaar

Reacties

Brian Brobbey liep afgelopen zomer transfervrij de deur uit bij Ajax en in de komende transferperiode zullen Noussair Mazraoui en Andre Onana volgen. Ajax gaat er alles aan doen om zulke gevallen vanaf nu te voorkomen.

Houding Ajax verhardt: bijtekenen of vertrekken met nog één jaar
© Pro Shots

In de nieuwe VI en op VI PRO staan we stil bij de prangende kwesties waar de clubleiding mee aan de slag moet in de hoofdstad. Een van die thema's betreft het omgaan met spelers met contracten die nog maar één jaar doorlopen.

De drie genoemde Ajacieden vertegenwoordigden eerder tientallen miljoenen aan transferwaarde, maar zullen dat niet opbrengen voor Ajax. De Amsterdammers willen zich daarom in het vervolg harder gaan opstellen: of bijtekenen of vóór het laatste contractjaar een transfer maken.

Gravenberch
De eerste speler bij wie dit komende zomer zichtbaar wordt, is Ryan Gravenberch, die ook onlangs zelf aangaf niet transfervrij de club te willen verlaten. Zijn contract loopt tot medio 2023.

De onderhandelingen met de negentienjarige middenvelder zijn – net als bij Brobbey, Mazraoui en Onana – op niets uitgelopen. Van beide kanten is een transfer komende zomer daardoor wenselijk. Gravenberch staat op de radar van tal van Europese topclubs, waarbij Bayern München het meest concreet is. De Duitse topclub heeft een eerste indicatie van 25 miljoen euro als transfersom afgegeven, terwijl Ajax vooralsnog 35 miljoen hoopt te ontvangen.

Gravenberch is zeker niet de enige die Ajax in de zomer mogelijk achter zich laat. Lees in het verhaal hieronder alles over de cruciale zomer die wacht.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Meer N. Mazraoui
Meer over N. Mazraoui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.