Horrorweek voor ingestort De Graafschap: Goppel deelt genadeklap uit

Reacties

Door drie enorme teleurstellingen op rij is de Eredivisie-droom van De Graafschap in duigen gevallen. Roda JC Kerkrade schakelde De Superboeren zaterdagavond uit in de nacompetitie.

Horrorweek voor ingestort De Graafschap: Goppel deelt genadeklap uit
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
2 - 3
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

De mentale veerkracht van de selectie van trainer Mike Snoei werd enorm op de proef gesteld deze week. In de slotfase van de reguliere competitie liet De Graafschap tot twee keer toe de kans liggen om het Eredivisie-ticket veilig te stellen. Winnen tegen Jong Ajax of Helmond Sport was voldoende geweest, maar er werd twee keer gelijkgespeeld. Woensdagavond zei Snoei na het mislopen van directe promotie: 'We zijn als een bokser nu, we krijgen een klap en moeten weer opstaan. Zaterdag moet er een fris elftal staan.'

De trainer zag dat zijn ploeg op de eigen Vijverberg tegen Roda al snel nog een klap moest incasseren. Daryl van Mieghem ging in de fout door de bal op de helft van de Limburgers verkeerd terug te koppen op het moment dat veel van zijn ploeggenoten voor de bal stonden. Roda counterde snel en Patrick Pflucke zette Dylan Vente vrij voor de keeper. De spits klopte De Graafschap-goalie Rody de Boer: 0-1.

De Graafschap toonde veerkracht en Van Mieghem maakte in de dertiende minuut zijn misser goed. Uit een goede voorzet van Roland Baas zorgde de ervaren aanvaller voor de 1-1. De opluchting was groot bij De Graafschap en werd nog groter toen Ted van de Pavert in de 37ste minuut raak kopte. De verdediger sloeg toe uit een voorzet van Clint Leemans: 2-1.

Zo leek De Graafschap zijn Eredivisie-droom nieuw leven in te blazen. Hierna nog twee keer winnen en promotie was alsnog een feit. Zo ver komt het niet door de club uit Doetinchem, want passend in de slotfase van het seizoen ging na rust opnieuw mis voor Snoei en co. Thijmen Goppel schoot uit het niets in 72ste minuut al vallend raak, hij werkte de bal uit een pass van Danny Bakker knap over de uitgekomen De Boer heen: 2-2. Het ging snel van kwaad tot erger voor De Graafschap, want de Roda-aanvaller scoorde vier minuten later opnieuw. De bal viel bij de tweede paal goed voor Goppel, die raak knalde in de korte hoek: 2-3.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die laatste dreun kwam De Graafschap niet meer te boven. Het was voor De Superboeren de genadeklap in een mentaal uitputtende reeks. De promotiejacht moet volgend seizoen opnieuw beginnen. Roda mag blijven hopen op een terugkeer in de Eredivisie. Het elftal van trainer Jurgen Streppel speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van het duel tussen Almere City FC en NEC, de wedstrijd die zaterdag om 21.00 uur begint.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.