Horrorreeks van Schalke 04 houdt aan

Schalke 04 heeft voorzichtig herstel getoond, al blijft het ook na het bezoek van Union Berlin wachten op een al zo lang uitgebleven overwinning.

Schalke 04
Schalke 04
1 - 1
Union Berlin

Schalke 04 heeft in de Bundesliga in januari voor het laatst het zoet van een overwinning geproefd. De horrorreeks leidde eind september tot een ingreep van de clubleiding. De wisseling van de wacht bood niet meteen soelaas. Want met Manuel Baum op de bank voor de ontslagen David Wagner werd kansloos van RB Leipzig verloren.

Ook het bezoek van Union Berlin leidde zondag niet tot het gewenste einde aan de horrorreeks. De donkere wolken pakten samen na de 0-1 van Marvin Friedrich in de 55ste minuut. Invaller Gonçalo Paciência zorgde met de onverwachte gelijkmaker voor nieuwe hoop bij Die Königsblauen, die het gelijkspel zullen zien als het licht aan het einde van de zeer lange tunnel.

1. FC Köln
1. FC Köln
1 - 1
Eintracht Frankfurt

1. FC Köln heeft zijn eerste punt gepakt in het nog jonge Bundesliga-seizoen. Eintracht Frankfurt moest ondanks een voorsprong met een gelijkspel genoegen nemen. Na de benutte strafschop van André Silva gaf Ondrej Duda Die Geissbocken met de gelijkmaker in de 52ste minuut reden voor een goed humeur. Zijn treffer was goed voor het eerste punt. Voor voormalig PEC Zwolle-verdediger Kingsley Ehizibue eindigde het duel in mineur. Ín de 83ste minuut moest de Köln-verdediger, die tekende voor de assist voor de 1-1, met een hamstringblessure naar de kant.