Horrorreeks van Schalke 04: al 1.260 minuten zonder zege

Schalke 04 is er woensdag voor de veertiende keer op rij niet in geslaagd om te winnen in de Bundesliga. De ploeg uit Gelsenkirchen is al sinds eind januari aan een dramatische reeks wedstrijden bezig. Ook uit bij Eintracht Frankfurt won de geplaagde formatie van trainer David Wagner niet.

Eintracht Frankfurt
2 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Schalke had al voor de coronastop last van een enorme terugval. De eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar werd nog met 2-0 gewonnen van Borussia Mönchengladbach, maar de dertien daaropvolgende Bundesliga-duels werden niet gewonnen. Daardoor zakte Schalke van de vijfde naar de negende plek. Frankfurt was woensdag een directe concurrent. Beide teams hielden nog een sprankje hoop op Europees voetbal, maar lijken het volgend seizoen zonder avontuur in de Europa League te moeten doen.

Schalke begon logischerwijs niet met veel vertrouwen aan het uitduel met Frankfurt. De thuisploeg, waar Bas Dost op de bank zat, kreeg kansen via Danny da Costa en Daichi Kamada. Laatstgenoemde schoot eerst naast en stuitte vervolgens op keeper Alexander Nübel. Na een klein half uur was het toch raak. Filip Kostic bediende in een counter Kamada, die op zijn beurt André Silva vond. De aanvaller kapte en schoot binnen voor 1-0. Schalke ontsnapte voor rust nog aan de 2-0 toen een schot van Kamada werd geblokt.

Vroeg in de tweede helft sloeg Frankfurt opnieuw toe. Uit een vrije trap van Kostic kopte David Abraham raak, waardoor de Serviër zijn twaalfde assist van het seizoen kon bijschrijven. Je had toen al kunnen denken dat het beslist was, maar Schalke bracht de spanning al snel terug. Weston McKennie zorgde met zijn hoofd voor 2-1 op aangeven van Alessandro Schöpf. Richting de slotfase zocht Schalke meer de aanval via Rabbi Matondo en Juan Miranda, maar zij kregen de bal er niet in. De bezoekers moesten vervolgens met tien man verder toen Can Bozdogan voor de tweede keer een gele kaart kreeg. Een doelpunt viel daarna niet meer. Dost viel acht minuten voor het einde nog in.

Door de veertiende wedstrijd op rij zonder zege stond Schalke de negende plek af aan Frankfurt. Het verschil tussen de twee ploegen is nu twee punten. Schalke treft dit seizoen nog VfL Wolfsburg (thuis) en SC Freiburg (uit), terwijl Frankfurt te maken krijgt met 1. FC Köln (uit) en SC Paderborn (thuis).