Horrorreeks Real Madrid krijgt vervolg tegen Levante

Real Madrid heeft ook in de eerste wedstrijd na de interlandperiode geen einde gemaakt aan de sportieve malaise. Op eigen veld scoorde de ploeg van trainer Lopetegui weliswaar weer voor het eerst sinds lange tijd, Levante bezorgde de Spaanse grootmacht wel de vierde nederlaag in vijf duels. Daardoor neemt de druk op Lopetegui nog verder toe.

Real Madrid
Real Madrid
1 - 2
Levante
Levante

Real moest tegen Levante een einde maken aan de ellendige reeks van vier officiële duels op rij zonder zege én zonder doelpunten. De laatste keer dat De Koninklijke won en scoorde dateerde van 22 september, toen het thuis met 1-0 won van Espanyol. Bijna een maand later moest Levante het volgende slachtoffer worden in Estadio Santiago Bernabéu, waar de Champions League-houder tot nu toe alleen punten liet liggen tegen Atlético Madrid. Het liep even anders.

Het waren immers de bezoekers die in het eerste kwartier Real hardhandig wakker schudden met twee vroege doelpunten. In de zesde minuut stond Raphaël Varane te slapen bij een lange bal van achteruit. José Luis Morales kon alleen af op Thibaut Courtois en profiteerde. Zeven minuten daarna ging de bal na ingrijpen van de VAR op de stip, waarschijnlijk omdat de Franse verdediger hands had gemaakt. Roger Martí benutte de buitenkans op overtuigende wijze.

Na die dramatische start ging de ploeg van Lopetegui, zonder Gareth Bale en Karim Benzema maar met de weer fitte Isco in de basisopstelling, lang vergeefs op zoek naar een treffer. De doelpuntloze reeks passeerde in de eerste helft de grens van zeven uur, mede doordat de VAR een treffer afkeurde omdat Marco Asensio buitenspel stond na een kopbal van Casemiro op de lat. Bij grote kansen voor Lucás Vazquez en Sergio Ramos stond doelman Oier (ex-Barcelona) op zijn post. Mariano Diáz kopte op de lat.

Clubrecord
Real mocht zelfs van geluk spreken dat het bij rust niet tegen een nog grotere achterstand aankeek. De defensie oogde allerminste solide bij uitbraken van Levante. Rubén Rochina leek dat vlak voor rust te onderstrepen, maar aangever Toño stond buitenspel. Daardoor viel er na rust nog wat te redden voor Bale, die meteen na de hervatting in het veld kwam voor rechtsback Álvaro Odriozola. De Welshman kon niet voorkomen dat Real een negatief clubrecord vestigde: 465 minuten op rij níét scoren.

Vlak na het verbeteren van die mijlpaal bracht Lopetegui met Benzema en Dani Ceballos ook zijn laatste troeven. Het zou echter nog tot de 72ste minuut duren voordat Real dan eindelijk de ban brak. Nadat Oier nog redding had gebracht op een schot van Benzema en een fraaie vrije trap van Bale, schoot Marcelo de hatelijke nul van het scorebord met een pegel in het dak van het doel. Vijf minuten daarna was Benzema dicht bij de 2-2, maar hij raakte van buiten het strafschopgebied de buitenkant van de paal.

Het was daardoor tot het einde van de wedstrijd nagelbijten voor de ontevreden Real-supporters. Drie minuten voor tijd leek Mariano na een kopbal van Benzema uit de rebound voor de gelijkmaker te zorgen, maar de van Olympique Lyon teruggehaalde spits stond buitenspel. Zo verloor Real Madrid opnieuw - en voor het eerst in eigen huis - en heeft trainer Lopetegui een hoop kopzorgen. Dinsdag wacht de volgende wedstrijd, thuis in de Champions League tegen Viktoria Plzen. Volgende week zondag staat El Clásico op het programma.