Horrorblessure voor Gent-verdediger: hechting in edele delen na botsing

De nederlaag van AA Gent bij de start van de Belgische competitie was voor verdediger Igor Plastun wel héél pijnlijk. De Oekraïense verdediger moest zijn edele delen laten hechten na een botsing met zijn eigen doelman.

De middag begon nog redelijk goed voor Plastun die met AA Gent op bezoek ging bij Sint-Truiden voor de start van het nieuwe voetbalseizoen in België. Yuma Suzuki maakte dan wel de 1-0 voor Sint-Truiden, maar het was Plastun die vlak voor rust uit een hoekschop van Sven Kums prachtig via de onderkant van de lat binnen kopte. Hij bepaalde daarmee de ruststand op 1-1.

Na rust ging het echter pijnlijk mis bij Plastun en vervolgens ook bij AA Gent. Plastun probeerde een hoge bal weg te koppen, maar daarbij werd hij getorpedeerd door zijn eigen doelman Thomas Kaminski. De doelman plantte zijn knie vol in de edele delen van zijn verdediger, die logischerwijs op de grond bleef liggen na die actie. Terwijl Plastun op de grond lag, probeerden spelers van AA Gent met man en macht de bal uit te verdedigen, maar na een heuse flipperkastsituatie belandde de bal toch in het doel. Het was Facunda Colidio die de 2-1 eindstand verzorgde.

Plastun kreeg er weinig van mee. Hij bleef op de grond achter en moest worden gewisseld. Aan de zijlijn bleek dat zijn edele delen gehecht moesten worden. Au...