Hoogendijk en Koster krijgen met dubbel passend afscheid

Reacties

De vrouwen van Ajax hebben vrijdag beslag gelegd op de KNVB-beker. De kampioen was in Den Haag te sterk voor PSV (2-0).

Hoogendijk en Koster krijgen met dubbel passend afscheid

PSV, dat de reguliere competitie als nummer drie had afgesloten, liet in de eerste helft na Ajax pijn te doen. Onder anderen Myrthe Moorrees zag haar vrije trap op het aluminium eindigen.

Ook de Amsterdamse vrouwen lieten zich niet onbetuigd. Na 55 minuten brak Desiree van Lunteren de ban namens de kampioen. Ze maakte een actie vanaf links naar binnen en schoot met rechts raak. In de 68ste minuut maakte Marjolijn van den Bighelaar aan alle onzekerheid een einde. Het Eindhovense verzet was gebroken.

Met de winst van KNVB-bekerfinale kwam een passend einde aan de carrières van Anouk Hoogendijk (32) en Daphne Koster (36, foto), die beiden een boegbeeld waren voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. In april maakten ze bekend na het huidige seizoen te stoppen.

Zowel Hoogendijk als Koster was in 2009 een dragende speelster bij de Oranje-vrouwen die de halve eindstrijd van het EK bereikten. Drie jaar nadien tekenden ze beiden bij Ajax, dat dit seizoen voor het eerst kampioen werd in de Eredivisie voor vrouwen.

De 1-0 van Ajax:

De 2-0 van Ajax:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.