Hoofdrollen voor Matavz en ontketende Ogbeche bij remise Vitesse

Vitessen en Willem II hebben elkaar woensdagavond in evenwicht gehouden: 2-2. Een late goal van Bryan Linssen voorkwam een thuisnederlaag voor de Arnhemmers.

Vitesse-trainer Henk Fraser gaf afgelopen donderdag na de Europa League-overwinning op OGC Nice aan dat het vizier vol op de Eredivisie ging. Volgens de 51-jarige coach had zijn ploeg nu geen excuses meer om punten te verspelen, zoals in vier van de laatste vijf Eredivisie-duels gebeurde. De eerstvolgende wedstrijd tegen Sparta Rotterdam werd zondag echter afgelast en dus moest Vitesse tegen Willem II de daad bij het woord voegen.

Daar was in de openingsfase in Gelredome niet bepaald sprake van. De bezoekers startten goed en namen in de dertiende minuut brutaal de leiding. Uiteraard gebeurde dat via Ogbeche. De Nigeriaan gleed de bal in het dak van het doel na prima voorbereindend werk van Fernando Lewis. Het was de achtste Eredivisie-treffer van de Willem II-spits in zeven duels dit seizoen. Alle andere spelers met acht goals of meer hadden daar minstens veertien wedstrijden voor nodig.

Vitesse schrok van die vroege dreun en herpakte zich. Tien minuten later toonde Tim Matavz zijn klasse. De Sloveen kapte zich handig vrij van Jop van der Linden en schoot de bal uit de draai hard in de verre bovenhoek: 1-1. Vitesse kreeg zodoende een tweede kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat wilde niet lukken. De thuisploeg had veel de bal en ondernam veel meer doelpogingen dan Willem II, maar keeper Mattijs Branderhorst hield zijn doel lang schoon.

Ben Rienstra viert zijn 1-2.

Dat lukte Remko Pasveer niet. Dertien minuten na rust stuurde Fran Sol de instormende Ben Rienstra weg met een slim balletje. De middenvelder wurmde zich net voor Thomas Bruns en passeerde Pasveer uit een lastige hoek: 1-2. Lang leek hij de Tilburgers daarmee een zeer knappe uitzege te bezorgen, maar Linssen behoedde zijn ploeg twee minuten voor tijd voor een nieuwe thuisnederlaag. De aanvaller schoot via de paal raak uit een hoekschop.

Het gelijkspel tegen Willem II betekent wel het vijfde puntenverlies in zes wedstrijden voor Vitesse, dat blijft hangen op de zevende plaats van de Eredivisie-ranglijst. Willem II bleef voor het vijfde duel op rij ongeslagen en staat nu veertiende.