Hoofdrollen Messi en Dí María op middag van grote schrik rond Neymar

Paris Saint-Germain heeft zondag een zege geboekt bij Saint-Étienne. Verdediger Marquinhos pakte de hoofdrol met twee doelpunten, Ángel Di María zorgde voor de verlossende treffer tien minuten voor tijd en Lionel Messi gaf drie assists. Neymar werd vlak voor tijd gewisseld, met op het oog een zware enkelblessure.

Saint-Étienne
1 - 3
PSG
PSG

Het sterrenensemble van trainer Mauricio Pochettino was voor het eerst écht compleet: Sergio Ramos debuteerde in de basis en Gianluigi Donnarumma stond op doel.

Met al die grote namen in de basis, begon PSG sterk. Neymar maakte, al vroeg in de wedstrijd, op aangeven van Messi de openingstreffer. Maar na ingrijpen van de VAR werd de treffer afgekeurd vanwege buitenspel.

Saint-Étienne zag (in de sneeuw) in eerste instantie ook een doelpunt afgekeurd worden. Wahbi Khazri bracht in de 23ste minuut de bal stijlvol met de buitenkant van zijn voet in het strafschopgebied. Gianluigi Donnarumma wist daarna het eerste schot te keren, maar de rebound was voor Denis Bouanga: 0-1. Maar toen Bouanga zich omdraaide, zag hij dat de grensrechter de vlag in de lucht had: buitenspel. De VAR greep wederom in en keurde de treffer nu wel goed.

Rood
Vlak voor rust kwam de ploeg uit Parijs terug in het duel. Saint-Étienne-speler Timothée Kolodziejczak haalde Kylian Mbappé op snelheid hard onderuit en kreeg daarvoor een rode kaart. De vrije trap die erop volgde werd door Messi op het hoofd gelegd van Marquinhos. Hij kopte raak: 1-1.

Moeite
Met een man meer ging PSG in de tweede helft op zoek naar een doelpunt. Terwijl het heftiger begon te sneeuwen, had de het sterrenessemble de grootst mogelijke moeite met de thuisploeg. Op wat mogelijkheden van Messi, Neymar en Mbappé na, kwam het niet tot groot gevaar. Sterker nog, Donnarumma moest na ruim een uur handelend optreden na een schot van doelpuntenmaker Bouanga.

Ángel Di María wist zijn ploeg tien minuten voor tijd toch aan het ó zo belangrijke doelpunt te helpen. Messi gaf de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied mee aan zijn landgenoot, die koel bleef en in de linkerhoek raak schoot: 1-2. In de absolute slotfase wist Marquinhos nog een keer te scoren, hij deed dat na een voorzet van Messi, wederom met het hoofd. Het was voor Messi pas de derde keer in zijn carrière dat hij in één wedstrijd drie assists leverde.

PSG verloor ondanks de overwinning wel een van zijn sterren. Neymar raakte op het oog zwaar geblesseerd aan zijn enkel. De Braziliaan werd twee minuten voor tijd gewisseld.

Door de overwinning heeft koploper PSG nu 40 punten. Nummer twee OGC Nice volgt op gepaste afstand. Zij verzamelden 26 punten in de Franse competitie.