Hoofdrol voor Ramos op pijnlijke avond Real Madrid in Sevilla

Sevilla heeft woensdagavond voor een verrassing gezorgd in La Liga door Real Madrid met 3-2 te verslaan. Voor de formatie van interim-trainer Joaquín Caparrós een belangrijk resultaat in de strijd om een Europa League-ticket, terwijl Champions League-finalist Real in de competitie al is uitgespeeld.

De thuisploeg speelde een sterke eerste helft en kwam na 25 minuten op voorsprong via Wissam Ben Yedder. Luis Muriel kopte een dieptepass door richting Ben Yedder, die de bal beheerst in het doel werkte. De aanvaller gaf bijna de assist bij de 2-0, vlak voor rust. Hij stoomde op vanaf de linkerflank en gaf de bal aan Steven N'Zonzi. Die stuitte op de Real-defensie en speelde Miguel Layun aan, die alsnog scoorde.

Vroeg in de tweede helft kreeg Real een uitgelezen kans om terug in de wedstrijd te komen. De bal ging op de stip nadat Lucas Vázquez werd gevloerd. Sergio Ramos nam plaats achter de bal, maar schoot snoeihard tegen de lat. Tien minuten later schoot de verdediger net over toen hij opnieuw een kans kreeg om voor 2-1 te zorgen.

Aan de andere kant was het na 84 minuten wel raak door Ramos, die een voorzet vanaf rechts ongelukkig in eigen doel werkte. Real deed vervolgens via Borja Mayoral iets terug en kwam via Ramos, die deze keer wel raak schoot vanaf elf meter na een overtreding van Sergio Escudero, nog dicht bij een gelijkspel.

Het is voor Sevilla al de tweede zege op rij onder interim-trainer Caparrós. Onder diens voorganger Vincenzo Montella wachtte de Spaanse club bijna twee maanden op een competitiezege, wat Montella uiteindelijk moest bekopen met een ontslag. Ramos brak ooit onder Caparrós door bij Sevilla in diens eerste periode bij de club.

Sevilla stijgt door de zege naar de zevende plaats en heeft 54 punten. Die plek geeft aan het einde van de competitie recht op deelname aan de voorronde van de Europa League. De zesde plek, goed voor een plek in de groepsfase, is ook nog binnen bereik. Villarreal heeft drie punten meer. Real staat met 72 punten op de derde plaats.