Bayern München heeft zaterdag met gemak de vierde zege op rij geboekt in de Bundesliga. De nog puntloze nummer twee van vorig seizoen, Schalke 04, maakte weinig kans op eigen veld.

Schalke 04
Schalke 04
0 - 2
Bayern München

Het duel met Schalke betekende voor Leon Goretzka een pikante terugkeer op het oude nest. De middenvelder maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap naar Bayern, wat hem niet in dank werd afgenomen door de Schalke-fans. Goretzka mocht starten van trainer Niko Kovac en zag ploeggenoot James Rodríguez al na acht minuten de score openen. De Colombiaan, die op de plek van Arjen Robben speelde, kopte raak uit een corner van Joshua Kimmich.

Dat de score vervolgens niet hoger opliep was vooral te danken aan Schalke-keeper Ralf Fährmann. Het was een bijzondere wedstrijd voor de 29-jarige goalie, want hij stond voor de 114de keer op rij in de basis: een record in de Bundesliga. Mede dankzij hem bleef het in de eerste helft slechts 0-1. David Alaba en James stuitten op de doelman, terwijl de linksback van Bayern later nog de lat raakte uit een vrije trap.

Robert Lewandowski schiet raak vanaf elf meter.

De verdiende 0-2 viel in de tweede helft alsnog. James, die kort daarvoor nog een enorme kans miste na een pass van Franck Ribéry, werd in het zestienmetergebied gevloerd door Alessandro Schöpf en de bal ging op de stip. Robert Lewandowski maakte geen fout vanaf elf meter.

Bayern gaat na vier speelrondes aan kop in de Bundesliga en heeft als enige club de volle buit gepakt in alle wedstrijden. Hertha BSC staat op plaats twee met tien punten en daarna volgen Borussia Dortmund en Werder Bremen met acht punten. FSV Mainz 05 kan zondag bij winst op Bayer Leverkusen eveneens op tien punten komen.