Honderden berichten voor scorende ADO-keeper: 'Alles was ontploft'

Luuk Koopmans beleefde woensdag de avond van zijn leven, door met een laat doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam bij te dragen aan een verlenging van het bekeravontuur van ADO Den Haag. De keeper heeft nog geen tijd gehad om het een plekje te geven.

Sparta stevende op een nipte overwinning af, toen ADO-doelman Koopmans in de slotseconden van de wedstrijd mee naar voren stoomde bij een hoekschop. Koopmans kreeg de bal op het hoofd en kopte op fraaie wijze de 1-1 binnen. Zo trad hij in de voetsporen van Martin Hansen, die vijf jaar geleden namens ADO scoorde in de thuiswedstrijd van PSV.

De beelden van de scorende Koopmans gingen de hele wereld over. 'Alles was ontploft', lachte de sluitpost op de clubwebsite. 'Mijn WhatsApp, mijn Instagram… ik heb honderden berichtjes gehad, maar ik heb nog niks kunnen kijken. Om half twaalf zat ik nog bij FOX en daarna ben ik maar gaan slapen, want ik was kapot. Ik heb dus wel geslapen, maar heel licht.'

Haast direct na de gelijkmaker van Koopmans was de extra speeltijd voorbij, waardoor ADO en Sparta de verlenging in gingen. Daarin werd niet gescoord. Na de strafschoppenserie kon het feestje van Koopmans écht losbarsten, omdat Sparta-verdediger Bart Vriends de enige speler was die faalde vanaf elf meter. ADO zit zodoende in de volgende ronde.