Holstein Kiel zorgt voor ongekende bekerstunt tegen Bayern München

Reacties

Bayern München is woensdag door Holstein Kiel uitgeschakeld in het toernooi om de DFB-Pokal. De koploper van de Bundesliga stelde hevig teleur tegen de nummer drie van het tweede niveau van Duitsland. Uiteindelijk verloor Bayern na strafschoppen.

Holstein Kiel zorgt voor ongekende bekerstunt tegen Bayern München
© Pro Shots
Holstein Kiel
Holstein Kiel
ns
2 - 2
Bayern München
Bayern München

De bekerduels van Bayern en Bayer Leverkusen werden eerder uitgesteld vanwege het drukke speelschema van beide clubs. Het Leverkusen van trainer Peter Bosz plaatste zich dinsdag al voor de kwartfinale door met 4-1 te winnen van Eintracht Frankfurt. Bayern hoopte woensdag te volgen, maar dat lukte verrassend genoeg niet.

Bayern had geluk nodig om op voorsprong te komen. Serge Gnabry opende na een kwartier de score op aangeven van Thomas Müller, maar in de herhaling was te zien dat de aanvaller van Bayern bij het ontvangen van de bal buitenspel stond. In deze fase van het Duitse bekertoernooi is er echter geen videoscheidsrechter en de arbitrage merkte geen buitenspel op.

© Pro Shots

Het dappere Kiel weerde zich kranig en maakte richting de rust gebruik van een van de weinige kansen die er in de eerste helft gecreëerd werden. De defensie van Bayern liet zich in de lure leggen door een dieptepass van Jannik Dehm. Fin Bartels, die na avonturen bij Hansa Rostock, Sankt Pauli en Werder Bremen terug is bij de club waar hij debuteerde, snelde achter de bal aan en verschalkte Manuel Neuer.

Het was aan Leroy Sané te danken dat de gelijke stand niet lang op het scorebord bleef staan. De aanvaller schoot een vrije trap tegen de touwen na een overtreding op Jamal Musiala. Toch was dat niet genoeg voor de zege. De thuisploeg kreeg kansen en Bayern-trainer Hansi Flick liet Robert Lewandowski in het laatste kwartier invallen in de hoop de wedstrijd op slot te kunnen gooien.

Joshua Zirkzee, die in de competitie geschorst is, bleef op de bank bij de bezoekers. Hij zag dat niet de bevrijdende 1-3 van Bayern viel, maar de 2-2 van Holstein Kiel. Diep in de extra tijd, in een laatste offensief van de thuisploeg, kopte Hauke Wahl de gelijkmaker binnen. Hierdoor moest er een verlenging en zelfs een strafschoppenreeks aan te pas komen, wat voor Bayern gezien het drukke schema een flinke tegenvaller was.

In de strafschoppenserie ging het vervolgens mis bij Marc Roca, die stuitte op de doelman van de thuisploeg. Doelpuntenmaker Bartels faalde daarna niet en maakte de bekerstunt compleet. Holstein Kiel treft op 2 of 3 februari SV Darmstadt 98 in de kwartfinale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.