Hoger beroep van Leeds levert niets op: schorsing voor Struijk blijft staan

Reacties

Pascal Struijk mist de komende drie wedstrijden van Leeds United na zijn rode kaart in het Premier League-duel met Liverpool (0-3 nederlaag). Leeds ging in beroep tegen de schorsing naar aanleiding van de tackle op Harvey Elliott, maar dat resulteerde niet in stafvermindering voor de Nederlander.

Hoger beroep van Leeds levert niets op: schorsing voor Struijk blijft staan
© Pro Shots

Tijdens de wedstrijd tussen Leeds en Liverpool kreeg Struijk afgelopen zondag een rode kaart vanwege zijn tackle op Elliott, die bij dat duel een zware enkelblessure opliep. De middenvelder van Liverpool liet in een reactie al weten Struijk niets kwalijk te nemen. De ongelukkige Elliott sprak over een 'freak incident'.

Voormalig scheidsrechter Mark Clattenburg en Ziggo-analisten Ruud Gullit en Marco van Basten spraken afgelopen weekend al hun steun uit voor Struijk, die volgens hen geen rood kaart verdiende. Toch blijft de schorsing van drie wedstrijden staan na een hoger beroep van Leeds.

Struijk, die via zijn Instagram-account al snel een steunbetuiging stuurde aan het adres van Elliott, mist daardoor de Premier League-wedstrijden tegen Newcastle United en West Ham United en het duel in de Carabao Cup met Fulham (Carabao Cup).

Geslaagde ingreep
Elliott gaf dinsdagavond via Instagram vanuit het ziekenhuis een update over zijn situatie. 'De operatie is succesvol verlopen. Iedereen bedankt voor de geweldige support. Mijn revalidatie gaat nu van start. At the end of the storm there's a golden sky', schreef de middenvelder van Liverpool verwijzend naar een deel van de tekst van clublied You'll Never Walk Alone.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp kwam op de persconferentie voor het Champions League-duel met AC Milan ook even terug op de zware blessure van Elliott. 'Ik sprak vlak na de wedstrijd tegen Leeds al even met Harvey en hij was toen al in goede handen. Hij had toen ook al geaccepteerd dat hij er een tijdje uit zal zijn', vertelde Klopp.

Ook doelman Alisson Becker ging tijdens de persconferentie in op het veelbesproken incident bij Leeds-Liverpool. 'Wat er met Harvey is gebeurd heeft ons allemaal aangegrepen. Het was heel moeilijk om hem zo te zien liggen op het veld. Alle spelers steunen hem bij zijn herstel', aldus Becker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.