1899 Hoffenheim heeft voor de vierde keer op rij gewonnen in de Bundesliga. Hekkensluiter SC Paderborn werd vrijdagavond opzij gezet na een zeer sterke openingsfase.

1899 Hoffenheim
3 - 0
Paderborn
Paderborn

Al in de tweede minuut kon het strijdplan van Paderborn de prullenbak in. Robert Skov liet zijn geweldige traptechniek zien door de bal uit een vrije trap vanaf 25 meter kiezelhard binnen te schieten. Voor de Deense miljoenenaankoop was het zijn eerste doelpunt in het shirt van Hoffenheim.

De Duitse subtopper ging na de vroege goal vrolijk door en scoorde binnen het half uur nog tweemaal. Pavel Kaderábek had ontzettend veel ruimte op rechts en maakte het af nadat hij werd bereikt door Florian Grillitsch. In de 26ste minuut was Jürgen Locadia wederom trefzeker. De Nederlandse huurling schoot vorige week ook al raak tegen Hertha BSC en scoorde dus voor de tweede keer op rij. Na een kapbeweging naar binnen schoot Locadia beheerst de 3-0 binnen.

In de tweede helft, Locadia werd twintig minuten voor tijd gewisseld, kwam de overwinning van Hoffenheim geen enkel moment meer in gevaar. Door de driepunter sluit de formatie van trainer Alfred Schreuder aan achter nummer vier VfL Wolfsburg. Op dit moment betekent dat in Duitsland echter bijzonder weinig, want het verschil tussen koploper Borussia Mönchengladbach en nummer tien Eintracht Frankfurt bedraagt slechts vijf punten.