Hoeveel tijd krijgt Kovac nog bij Bayern München?

Reacties

De weken van de waarheid staan voor de deur voor Bayern München. In het bijzonder voor trainer Niko Kovac, die na een dramatische reeks voor de interlandperiode volgens Duitse media nu al moet vrezen voor zijn baan. Der Rekordmeister hoopt zaterdag op bezoek bij VfL Wolfsburg een ommekeer in gang te zetten. Aan de andere kant ruikt de tegenstander bloed.

Hoeveel tijd krijgt Kovac nog bij Bayern München?

Dat het in München snel kan gaan, heeft Bayern andermaal bewezen. Kovac startte uitstekend bij zijn nieuwe club met vijf klinkende zeges op rij in de Bundesliga, maar daarna liet zijn ploeg de eerste steken vallen. In de competitie speelde Bayern gelijk tegen FC Augsburg en werd verloren van Hertha BSC en Borussia Mönchengladbach. Tussendoor hield Ajax de club in de Champions League op 1-1. Zo veranderde de gebruikelijke Beierse jubelstemming binnen twee weken in een crisissfeer, met het hoofd van Kovac op een hakblok.

De pers is kritisch en de Bayern-top is de "vernederende berichtgeving" meer dan zat, zo werd vrijdag duidelijk tijdens een persconferentie. Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge is van mening dat de spelers onjuist behandeld worden door de media. 'De vijandelijkheid kent geen grenzen. Dat geldt voor media en voor analytici, ook analytici die bij deze club speelden', bromde Rummenigge.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
5
Borussia Mönchengladbach
34
16
7
11
55-42
+13
55
6
VfL Wolfsburg
34
16
7
11
62-50
+12
55
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Met relatief makkelijke duels met FSV Mainz 05, SC Freiburg en een tweeluik tegen AEK Athene in de Champions League voor de boeg is er voor Bayern een uitgelezen mogelijkheid voor eerherstel. De ploeg van Kovac stond voorafgaand aan deze speelronde op de zesde plaats en de trainer is zich bewust van de druk. 'Zodra de internationals terug zijn, moeten we zo snel mogelijk beter worden met z'n allen', zei Kovac tegen Kicker. 'Anders gaan we voor weinig doelpunten zorgen.'

Kovac krijgt in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag steun van Wolfsburg-directeur Jörg Schmadtke, die het belachelijk vindt dat de trainer van Bayern nu al zou moeten vrezen voor zijn baan. 'Twee weken geleden was Bayern nog ongrijpbaar, opnieuw dominant in de Bundesliga', sprak Schmadtke tegen Sky Sports. 'Kovac kon bij wijze van spreken over water lopen, maar nog geen drie weken later zou hij zijn team niet meer aan de praat krijgen. Het is veel te zwart wit om nu al over een ontslag te praten. Dat verdient hij niet en ik vind het niet gepast.'

Collega-directeur Marcel Schäfer ruikt bloed en ziet Gladbach als voorbeeld. Voor de interlandperiode won de ploeg in de Allianz Arena met liefst 0-3. 'Ik denk dat het voor ons een voordeel is dat we Bayern na een interlandperiode treffen', aldus Schäfer. 'Hun team bestaat veelal uit internationals die veel reizen en weinig tijd hebben om zich voor te bereiden op een wedstrijd. Maar ik weet ook dat we alles uit de kast moeten halen om Bayern te kunnen verslaan.'

Ondertussen lijken de meningen van de Duitse fans enigszins te keren. Waar Bayern voorafgaand aan het seizoen nog de gedoodverfde titelkandidaat was, geven de lezers van Kicker nu aan dat Dortmund op dit moment net zo veel kans heeft als Der Rekordmeister. Clubs als Werder Bremen, Gladbach, Hertha BSC en RB Leipzig vallen wat hen betreft af in de titelstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 3
Bayern München
Bayern München
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.