Robben bevestigt: 'Dit is mijn laatste seizoen bij Bayern'

Reacties

Arjen Robben vertrekt na dit seizoen bij Bayern München, zo heeft de 34-jarige aanvaller zondag laten weten aan Duitse media. Zijn contract loopt dan af.

Robben bevestigt: 'Dit is mijn laatste seizoen bij Bayern'

'Dit is mijn laatste seizoen bij Bayern', aldus Robben in gesprek bij Omnisport. 'Het waren tien fantastische jaren. Nu is het mooi geweest.' Eerder op de dag liet clubpresident Uli Hoeness al optekenen dat Robben en ook Franck Ribéry 'zeer waarschijnlijk' aan hun laatste seizoen in Beieren bezig zijn. Robben liet zich verder niet uit over zijn sportieve toekomst.

Bayern München nam de aanvaller medio 2009 over van Real Madrid. De vleugelflitser veroverde tal van prijzen met Der Rekordmeister, waaronder de Champions League in 2013. Vlak voor tijd maakte de Groninger de 2-1 tegen Borussia Dortmund op Wembley.

Het absolute hoogtepunt van Arjens Robbens verblijf in München: de Champions League-eindzege in 2013.
Het absolute hoogtepunt van Arjens Robbens verblijf in München: de Champions League-eindzege in 2013.

Dit seizoen kwakkelde Robben al met blessureleed, maar de 96-voudig Oranje-international toonde bijvoorbeeld vorige week nog zijn klasse in de Champions League. Met twee goals was hij een van de uitblinkers bij de 5-1 zege op Benfica. Zaterdag ontbrak de Nederlander dan wel weer bij de uitwedstrijd tegen Werder Bremen vanwege knieklachten.

Hoeness prees Robben nog na de 1-2 zege bij Werder Bremen. 'Hij bewees in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica samen met Franck Ribéry dat de zogenaamde oudjes het ook gewoon nog kunnen, ook op internationaal niveau', zei de president, die tevens aankondigde de selectie flink te zullen gaan verversen. Bayern kent tot nu toe een teleurstellend seizoen. De kampioen van Duitsland staat na dertien wedstrijden derde in de Bundesliga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI's Süleyman Öztürk over onder andere de prestatie van Arjen Robben tegen Benfica
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.