Hoeness: 'Vijf bepalende spelers waren tegen Ancelotti'

Reacties

Volgens Uli Hoeness was het ontslaan van Carlo Ancelotti onvermijdelijk geworden door de situatie bij Bayern München. De president van de Duitse topclub heeft uitleg gegeven over de beslissing om de Italiaan weg te sturen.

Hoeness: 'Vijf bepalende spelers waren tegen Ancelotti'

Bij een speciale persbijeenkomst maakte Hoeness duidelijk dat het vertrek van Ancelotti allerminst het gevolg was van slechts de 3-0 nederlaag bij Paris Saint-Germain in de Champions League. Er was al langer explosiegevaar bij Bayern. 'Ancelotti had vijf bepalende spelers tegen zich', gaf Hoeness prijs.

'Als coach kun je niet werken met vijf belangrijke spelers als tegenstanders. De vijand aan je zijde is de gevaarlijkste, daarom moesten we ingrijpen', aldus de bestuurder van Bayern tegen Duitse media. Het proces dat heeft geleid tot het vertrek van de opvolger van Pep Guardiola was al een paar maanden bezig volgens Hoeness. Alleen was de situatie voor de club lang onder controle te houden.

Bij Bayern is Willy Sagnol (voormalige assistent van Ancelotti) naar voren geschoven als interim-trainer. De kampioen van Duitsland hoopt na de interlandperiode een blijvende oplossing te hebben gevonden.

Het dankwoord van Ancelotti donderdagavond op Twitter.

Robben
Een van de opmerkelijke keuzes van Ancelotti woensdagavond in Parijs was het passeren van Arjen Robben. De na griep teruggekeerde rechtsbuiten had in de vorige speelronde van de Bundesliga tegen VfL Wolfsburg nog wel een basisplaats. De vanzelfsprekend teleurgestelde Robben wilde zich na afloop van de 3-0 nederlaag tegen PSG echter niet uitspreken over zijn plaats op de bank: 'Elk woord daarover is er één te veel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.