Hoeness kraakt beleid Borussia Dortmund: 'Spelers voelen zich handelswaar'

Reacties

Uli Hoeness, erevoorzitter van Bayern München, kan het weer niet laten om Borussia Dortmund te bekritiseren. Hoeness noemt het transferbeleid van de concurrent 'onverstandig'.

Hoeness kraakt beleid Borussia Dortmund: 'Spelers voelen zich handelswaar'
© Pro Shots

Dortmund haalt de laatste jaren grote talenten binnen, om ze vervolgens met winst door te verkopen. Dat vindt Hoeness niet de juiste strategie. 'Als Dortmund een zeer getalenteerde speler koopt en hij speelt goed, dan kun je een paar maanden later van iemand binnen de club of van buiten horen dat hij uiteindelijk verkocht zal worden', zegt Hoeness in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung. 'Hoe moet een speler voor honderd procent het DNA van de club krijgen als hij het gevoel heeft dat hij slechts handelswaar is?'

'Bij ons gebeurt dat niet', vervolgde Hoeness, verwijzend naar zijn geliefde Bayern. 'Wij halen een speler voor Bayern München, niet om winst op hem te maken. Een speler moet het gevoel hebben dat hij voor altijd Bayern is.' Hoeness nam Robert Lewandowski, door Bayern overgenomen van Dortmund, als voorbeeld: 'Hij zat twee jaar geleden bij mij en zei me dat ik met meneer Zahavi, zijn nieuwe zaakwaarnemer, moest praten. Ik zei dat dit prima was en dat ik een afspraak met hem zou maken voor 3 september.' Daarmee bedoelt Hoeness: na het einde van de transferperiode.

Ondanks de kritiek vindt Hoeness Dortmund wel een interessante club voor grote talenten. Hij geeft aan dat Bayern Jadon Sancho ook wilde overnemen van Manchester City, maar dat de kampioen werd afgetroefd door Dortmund. 'Ze komen niet bij ons in de buurt als het gaat om sponsoring, maar ze hebben ons financiële voordeel toch behoorlijk gecompenseerd', sloot Hoeness af met een compliment.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.