Hoeness geeft ontslagen Kahn en Salihamidzic trap na

Reacties

Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic hadden beter in de spiegel moeten kijken als het ontslag bij Bayern München voor de twee onverwacht kwam. Dat zegt erevoorzitter Uli Hoeness, die in een interview een boekje open heeft gedaan over de slechte communicatie van de twee voormalige spelers van de Duitse topclub.

Hoeness geeft ontslagen Kahn en Salihamidzic trap na
© Pro Shots

Volgens Hoeness groeide de irritatie over het handelen van Kahn en Salihamidzic in de voorbije maanden. De wijze waarop de twee tot het besluit kwamen dat Julian Nagelsmann ontslagen moest worden, was volgens Hoeness exemplarisch. 'Niemand wist ervan. Zelfs president Herbert Hainer werd pas heel laat geïnformeerd. Veel te laat', aldus Hoeness tegenover Süddeutsche Zeitung.

Hoeness kreeg wel zelf van toenmalig sportief directeur Salihamidzic te horen dat hij en algemeen directeur Kahn van Nagelsmann af wilden. 'Op de woensdag voor het ontslag stond Hasan voor mijn deur. Hij zei dat ze dat van plan waren, of ja, dat het besluit al vast stond.' Hoeness waarschuwde Salihamidzic dat de timing van het ontslag verkeerd was, iets meer dan een week voor de topper in eigen huis tegen concurrent Borussia Dortmund. 'Ik zei ook dat het soepel moest verlopen, maar doordat het besluit uitlekte, verliep alles niet zoals gepland.'

Hoeness is teleurgesteld in de twee voormalige directeuren die hij als spelers zag floreren in München. Met name Kahn maakte als bestuurder de verwachtingen van de erevoorzitter niet waar. 'Oliver vulde de rol zo in dat hij zich grotendeels niet bemoeide met het sportieve, terwijl het sportieve de hoofdtaak is. Het draait bij ons simpelweg om voetbal. Oliver is sowieso niet het type dat vaak contact zoekt. Ik heb laatst nog eens teruggekeken: hij heeft mij in zijn periode als directeur misschien vijf keer gebeld', zegt Hoeness, die niet begrijpt waarom er ook niet vaker advies is gevraagd aan voormalig algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.