Hoeness dreigt: Bayern boycot Die Mannschaft als Neuer plek kwijtraakt

Reacties

De keepersoap in Duitsland blijft nog even doorgaan. Vanuit München, Barcelona en de Duitse voetbalbond DFB is er over en weer al veel gezegd over de concurrentiestrijd tussen Manuel Neuer en Marc-André ter Stegen. Nu dreigt Bayern-president Uli Hoeness met een boycot van de nationale ploeg.

Hoeness dreigt: Bayern boycot Die Mannschaft als Neuer plek kwijtraakt

Ter Stegen zei in de afgelopen interlandperiode dat hij niet blij is met zijn rol als reserve bij Die Mannschaft. Vanuit München werd daar weer boos op gereageerd en nu doet Hoeness er nog een schepje bovenop. Neuer die zijn plek kwijtraakt is voor hem ondenkbaar. 'Als dat gebeurt, staan wij geen spelers meer af aan de nationale ploeg.'

De frustratie in München komt misschien ook door het eerdere ingrijpen van bondscoach Joachim Löw, die vorig seizoen besloot om Thomas Müller, Jérôme Boateng en Mats Hummels (nu Borussia Dortmund) niet meer op te roepen voor Duitsland. Neuer is al jaren de eerste keus bij Löw én Bayern, maar maakte de afgelopen seizoenen een minder stabiele indruk.

De situatie doet een beetje denken aan de concurrentiestrijd tussen Oliver Kahn en Jens Lehmann in aanloop naar het WK van 2006 in Duitsland. Uiteindelijk won Lehmann en raakte de ervaren Kahn zijn plek kwijt. Zoiets is voor Hoeness nu ondenkbaar. 'Wij zullen een wissel niet accepteren.' Hoeness sprak daar nog niet over met Löw. 'Hij zal vast hebben meegekregen hoe ik erover denk.'

In Duitsland wordt ook meteen de vraag gesteld of Bayern überhaupt kan weigeren om spelers af te staan aan de nationale ploeg. Volgens de regels van FIFA mag dat namelijk niet. In de meeste gevallen staat er als straf een boete op, maar de wereldvoetbalbond spreekt in de reglementen ook van het afpakken van kampioenschappen, transferverboden, gedwongen degradatie of uitsluiting van een competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Neuer
Meer over M. Neuer
Meer M. ter Stegen
Meer over M. ter Stegen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.