Hoeness doet boekje open over onderhandelingen met Spurs over Kane

Reacties

Uli Hoeness heeft een inkijkje gegeven in de onderhandelingen tussen Bayern München en Tottenham Hotspur over Harry Kane. Volgens de erevoorzitter was het tot het laatste moment onduidelijk of de transfer van de Engelse topspits doorgang zou vinden.

Hoeness doet boekje open over onderhandelingen met Spurs over Kane
© Pro Shots

Kane rondde zijn veelbesproken overstap naar Bayern twee weken geleden af, vlak voordat het nieuwe seizoen in Engeland en Duitsland begon. In de dagen daarvoor leek de deal juist nog op springen te staan vanwege complicaties in de gesprekken tussen beide clubs. Dat heeft Hoeness in gesprek met Die Welt nu ook bevestigd.

De oorzaak daarvan was volgens Hoeness dat Spurs-voorzitter Daniel Levy toch weer met aanvullende eisen kwam. 'Om middernacht hadden we een mondeling akkoord, maar dat werd om tien voor drie weer ter discussie gesteld', licht de 71-jarige bestuurder een tipje van de sluier op. 'Toen ging het opeens weer om een hoger bedrag.'

Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy staat bekend als harde onderhandelaar.
© Pro Shots
Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy staat bekend als harde onderhandelaar.

Bayern-directeur Jan-Christian Dreesen hield echter voet bij stuk en wilde geen cent meer betalen dan het mondeling overeengekomen bedrag van honderd miljoen euro. Hoeness: 'Het duurde zes uur voordat Levy dat accepteerde en voordat het vliegtuig dat op Stansted al die tijd stond te wachten op Harry eindelijk kon opstijgen'.

Dat was net op tijd, want Kane had Bayern laten weten dat hij voor vrijdagavond duidelijkheid wilde hebben over zijn toekomst. Anders zou hij die zondag gewoon in actie komen met Tottenham in de Premier League en volgend jaar transfervrij de deur uitlopen in Noord-Londen. Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed.

En dat terwijl Hoeness zelf in 2019 nog zei dat Bayern nooit zou meegaan in het uitgeven van zulke transfersommen. 'Maar je moet altijd bereid zijn om dingen te heroverwegen. Over afgelopen seizoen waren we absoluut niet tevreden. Een belangrijke reden was dat we geen nummer 9 hadden (na het vertrek van Robert Lewandowski, red.).'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.