Hoeness: 'Bedragen van andere dimensie als Netflix en Google voetbal ontdekken'

Reacties

Uli Hoeness voorziet dat de transferbedragen in de toekomst nog veel hoger komen te liggen. Volgens de clubpresident van Bayern München zal de omzet van de superrijke clubs verder toenemen, nog los van de komst van een Super League.

Hoeness: 'Bedragen van andere dimensie als Netflix en Google voetbal ontdekken'

'Mogelijk gaan op een dag Amazon, Apple, Comcast, Disney, Google of Netflix zich bemoeien met de rechten. Als zij het voetbal gaan ontdekken, praten we over heel andere bedragen', zegt Hoeness in Euro am Sonntag, een krant die zich richt op de economie. 'Een half miljard of een miljard: dat maakt in die wereld niet veel uit. Dan hebben we het over heel andere dimensies, dimensies die we ons nu niet voor kunnen stellen.'

Dat ook zonder 'hulp' van deze partijen de transfersommen een sterke opwaartse spiraal kennen verbaast Hoeness. 'Drie jaar geleden had ik 'nee' geantwoord op de vraag of Bayern München ooit honderd miljoen euro zou uitgeven voor een speler. En nu hebben we het serieus overwogen.' Daarmee doelt de bestuurder op Manchester City-aanvaller Leroy Sané, door wiens komst een streep ging vanwege zijn blessure.

Toch blijft Bayern scherp op de centen letten: de Duitse topclub incasseert immers aanzienlijk minder uit televisierechten dan bijvoorbeeld de Engelse elite. 'We beginnen elk seizoen met een achterstand van tweehonderd miljoen euro op Manchester United', stelt de 67-jarige Hoeness, die inmiddels zo'n veertig jaar in het vak zit en mogelijk eind deze maand zijn afscheid aankondigt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.