Hoe Sergio Ramos er alles aan deed om de Ballon d'Or te winnen

Reacties

Sergio Ramos haalde als speler van Real Madrid en de Spaanse nationale ploeg de ene na de andere hoofdprijs binnen, maar de Ballon d'Or ontbreekt op zijn palmares. Volgens de informatie van El Confidencial heeft de verdediger er in ieder geval wel alles aan gedaan om deze persoonlijke trofee te pakken.

Hoe Sergio Ramos er alles aan deed om de Ballon d'Or te winnen
© Pro Shots

El Confidencial publiceert aankomende vrijdag gesprekken tussen Ramos en Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, en brengt daar op woensdag alvast een zogeheten teaser voor naar buiten. Beweerd wordt dat Ramos de hulp van de bondsvoorzitter vroeg, in zijn poging om in 2019 (kort voor de coronapandemie) de prijs voor beste speler van de wereld te bemachtigen.

'Je weet dat ik je nooit om iets heb gevraagd, maar dat wil ik nu wel doen', zou Ramos tegen Rubiales hebben gezegd. 'Want ik geloof dat ik in dit jaar op een bijzondere manier heb gepresteerd. Ik zou je willen vragen of je me op welke manier mogelijk wil helpen en je connecties bij de UEFA wil gebruiken voor de Ballon d'Or-kwestie. Ik zou je mijn hele leven dankbaar zijn. Niet alleen voor mij, maar omdat ik vind dat het Spaanse voetbal dit verdient.'

Rubiales beloofde aan Ramos, de aanvoerder van de nationale ploeg, dat hij er alles aan zou doen om te helpen. Het mocht echter niet baten, want de prijs voor beste speler van de wereld ging in 2019 naar Lionel Messi. Hij won ook de meest recente verkiezing, die wordt georganiseerd door France Football. In 2020 was er vanwege de coronapandemie geen winnaar.

El Confidencial lekte dit jaar al vaker vertrouwelijke gesprekken van Rubiales. Daarbij kwam de naam van Ramos al eens eerder voorbij. Gerard Piqué werd door de onthullingen van het Spaanse medium behoorlijk in het nauw gedreven, al maakte de Barcelona-stopper zich niet al te druk over de inhoud van de berichtgeving. Hij vond het vooral schokkend dat er audiobestanden bij de pers terecht waren gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.