Hoe Musampa het opnam voor Mazraoui: 'Je moet hem houden, no matter what'

Reacties

Noussair Mazraoui heeft langer nodig voor zijn herstel dan gedacht. Het gezichtsvermogen van de Ajacied is nog niet optimaal, zo werd door clubwatcher Freek Jansen bevestigd tijdens de liveshow van VI. Hoofdgast Kiki Musampa had als jeugdtrainer Mazraoui onder zijn hoede en vertelde over de bijzondere kwaliteiten van de 23-jarige Ajacied.

Hoe Musampa het opnam voor Mazraoui: 'Je moet hem houden, no matter what'
© Pro Shots

Ajax moet zijn rechtsback inmiddels al bijna een maand missen. Mazraoui kwam op 13 februari nog in actie in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (0-2) en viel in dat duel in de 72ste minuut uit, nadat hij een bal tegen zijn oog had gekregen. Nu de verdediger een paar weken aan de kant heeft gestaan, is zijn gezichtsvermogen nog altijd niet optimaal. Het is nog onduidelijk wanneer Mazraoui zijn rentree kan maken.

Als zijn voormalige jeugdtrainer ziet Musampa de vleugelverdediger graag spelen. Mazraoui stak er als jeugdspeler niet met kop en schouders bovenuit. Integendeel, vanwege zijn fysieke eigenschappen moest hij flink knokken om uiteindelijk het eerste elftal te halen. 'Ik had hem in de middenbouw. Hij was toen heel goed, maar ook nog heel klein. Veel andere jongens hadden hun groeispurt al achter de rug en hij was twee of drie koppen kleiner dan de rest. Het was knap hoe hij uit de duels wist te blijven. Mazraoui was zich bewust van zijn fysieke achterstand en was er heel erg mee bezig om in de juiste ruimtes te komen. Dat vond ik toen al heel knap van hem', aldus Musampa.

De 43-jarige Musampa, die tegenwoordig jeugdtrainer bij FC Volendam is, nam het binnen de jeugdafdeling van Ajax in die tijd op voor Mazraoui. Niet iedereen was overtuigd van de kwaliteiten van de toenmalige middenvelder, die later doorbrak als verdediger. Musampa: 'Ik heb me er echt hard voor gemaakt: dit is een speler die het DNA van Ajax heeft, want hij is altijd bezig met ruimtes. Mazraoui moet je houden, no matter what.'

Bekijk de volledige talkshow met hoofdgast Kiki Musampa en presentator Kees Jansma hier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.