Hoe Luc Castaignos de mooiste dag van zijn leven beleefde in Siena

Reacties

Luc Castaignos blikt in een uitgebreid interview in de nieuwe VI terug op zijn carrière vol pieken en dalen. De hoogste piek beleefde hij in zijn periode bij Internazionale.

Hoe Luc Castaignos de mooiste dag van zijn leven beleefde in Siena

In de zomer van 2011 verruilde Castaignos op achttienjarige leeftijd Feyenoord voor Inter. 'Of het verstandig was kun je je achteraf afvragen, want het is fout gegaan, maar ik zie ook zeker lichtpuntjes', vertelt de huidige Vitesse-spits. 'Iedere keer als ik de naam Siena zie of hoor, krijg ik bijvoorbeeld kippenvel', aldus de 24-jarige Castaignos.

'In mijn jaar bij Inter heb ik tegen die club in de laatste minuut het winnende doelpunt gemaakt. We hadden die weken daarvoor slecht gedraaid en er stond super veel druk op die wedstrijd. Na Siena zetten we ineens een reeks neer: wonnen we zeven van de acht duels. Dat begon allemaal met die goal van mij. Voor even was ik een held in Italië. De mooiste dag van mijn leven.'

Maar dat was niet het enige lichtpunt. 'Kijk eens met wie ik bij Inter trainde: Diego Milito, Diego Forlán, Javier Zanetti, Wesley Sneijder, Philippe Coutinho... Ik heb zó veel van die gasten geleerd. Ik zag hoe gedreven zij met hun vak bezig waren en wat ze allemaal deden om nóg beter te worden, hoewel ze, een dik jaar na de Champions League-winst, allemaal al wereldtop waren', herinnert Castaignos zich.

'Ze verdienden bakken met geld, maar bleven hongerig. Neem Milito: echt een beest, die bleef maar in zichzelf investeren. Dat heeft mij de ogen geopend: als toppers zo hard werken, kan ik ook niet alleen teren op talent. Alleen vanwege zulke lessen al gun ik iedere jonge speler de stap naar zo’n grote club. Al kun je je, gezien de weinige speeltijd die ik daar kreeg, wel afvragen of het een slimme stap was.'

Lees in de nieuwe Voetbal International en op VI PRO het hele interview met Luc Castaignos over de verloren concurrentiestrijd met Bas Dost, zijn afscheid bij Feyenoord en zijn doelstellingen voor het huidige seizoen in Arnhem.

Bekijk hier de beelden van de goal die Luc Castaignos voor één dag onsterfelijk maakte bij Inter:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.