Hoe lang blijft Kane nog bij Spurs? 'Zonder prijzen is hij vertrokken'

Reacties

Harry Kane heeft door een vervelende dijbeenblessure al sinds januari niet meer gevoetbald, maar toch wordt er de laatste weken flink gespeculeerd over zijn toekomst. De vraag die centraal staat: lukt het Tottenham Hotspur zijn clubtopscorer te behouden zonder prijzen te winnen?

Hoe lang blijft Kane nog bij Spurs? 'Zonder prijzen is hij vertrokken'
© Pro Shots

Kane is na zijn doorbraak in het seizoen 2014/15 al jaren een garantie voor doelpunten en heeft inmiddels al 181 keer gescoord voor Tottenham in 278 officiële duels. Grote successen heeft het hem en de club nog niet gebracht. De Champions League-finale van vorig seizoen tegen Liverpool, waarvoor de Engels international door een enkelblessure maar net op tijd fit was, ging verloren en de titel in de Premier League lijkt te hoog gegrepen.

Om prijzen te winnen, lijkt een transfer voor Kane dan ook noodzakelijk. Vindt ook Alan Shearer, die als erkende doelpuntenmachine zelf alleen één keer kampioen werd met Blackburn Rovers in 1995. 'Mijn inschatting is dat als hij de komende twaalf maanden geen prijzen wint, hij moet vertrekken', zei Shearer in een podcast van Match of the Day. 'Hij plakt er denk ik nog één jaar aan vast en als de prijzen dan uitblijven, is hij vertrokken.'

Alan Shearer, hier in actie in een UEFA Cup-duel in 2005 met SC Heerenveen, speelde en scoorde jarenlang voor Newcastle United zonder een prijs te winnen met de club.
© Pro Shots
Alan Shearer, hier in actie in een UEFA Cup-duel in 2005 met SC Heerenveen, speelde en scoorde jarenlang voor Newcastle United zonder een prijs te winnen met de club.

De vraag is bij welke club Kane zijn loopbaan in dat geval vervolgt, nog los van het feit of Spurs-voorzitter Daniel Levy bereid is zijn sterspeler te laten gaan. Manchester United en Manchester City zouden volgens de geruchtenmolen in Engeland wel een poging willen wagen, maar de concurrentie versterken is wel het laatste wat de gehaaide Levy wil. Vanuit Italië klinken de laatste weken geluiden dat ook Juventus geïnteresseerd is.

Volgens Tuttosport is Kane zelfs de gedroomde versterking voor de voorhoede. Met een verwacht prijskaartje van 150 miljoen euro wordt het aantrekken van de nog altijd pas 26-jarige Engelsman echter een hels karwei. Een bedrag dat volgens Manchester Evening News ook United voorlopig afschrikt, te meer omdat de club met Marcus Rashford, Anthony Martial en op termijn ook Mason Greenwood al enkele kandidaten in huis heeft.

Recent is daar nog Odion Ighalo bijgekomen. De Nigeriaanse spits, in januari gehuurd van Shanghai Shenhua om het geblesseerd wegvallen van Rashford te compenseren, deed het voor het intreden van de coronacrisis verrassend goed met vier goals in zijn eerste acht duels. Volgens verschillende Engelse media is het voor United daarom een reële gedachte om in de zomer de optie tot koop van naar verluidt vijftien miljoen euro te lichten.

Natuurlijk is Kane van een ander kaliber dan de dertigjarige Nigeriaan, maar het neemt bij United mogelijk de noodzaak weg om nu al in actie te komen op de transfermarkt. Al schrijft het doorgaans goed ingevoerde The Athletic dat de club wel een poging wil wagen, mits de spits zelf duidelijk maakt dat hij wil vertrekken bij Spurs. Want alleen dan lijkt er met Levy, die bekend staat als een stevige onderhandelaar, te praten over een transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.