Hoe Anco Jansen na de deadline alsnog naar NAC Breda verkaste

Reacties

Als dank voor bewezen diensten gunde FC Emmen zijn aanvoerder Anco Jansen een vertrek naar NAC Breda. Dat zegt voorzitter Ronald Lubbers.

Hoe Anco Jansen na de deadline alsnog naar NAC Breda verkaste
© Pro Shots

‘Anco heeft heel veel voor ons betekend. De kans was groot dat hij de komende periode weinig voor ons zou gaan spelen, dus toen hij aangaf op de interesse van NAC in te willen gaan, hebben we daar mee ingestemd. Hij verdient een vertrek door de voordeur’, aldus Lubbers.

De transfer werd vandaag – twee dagen na het sluiten van de window – wereldkundig gemaakt. Die timing is opvallend, maar Lubbers legt uit dat de aanvoerder in feite al enkele dagen transfervrij was. ‘Anco is zondagavond met een verzoek tot contractontbinding bij ons gekomen en toen hebben we daar een akkoord over bereikt’, zegt de voorzitter.

Maar waarom waren FC Emmen en NAC dan maandag nog in onderhandeling? ‘Dat staat los van elkaar’, antwoordt Lubbers. ‘Wij waren benieuwd of er bij een transfer van Anco bij hen eventueel een speler beschikbaar zou komen die voor ons interessant kon zijn. Voor NAC had dat een mogelijkheid kunnen opleveren om ondanks de transfer van Anco de loonlijst redelijk gelijk te houden. De speler die voor ons interessant was, bleek echter niet beschikbaar’, doelt Lubbers op spits Sydney van Hooijdonk.

Maar hoe kan het dan dat RTV Drenthe ná het sluiten van de markt uit Jansens mond optekende dat hij in Emmen zou blijven? Lubbers: ‘Dat is natuurlijk voor Anco zijn rekening. Laat ik het zo zeggen: als Anco er met NAC niet was uitgekomen, dan waren wij er samen op een goede manier uitgekomen.’

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.