Hodgson kookt van woede: 'Deze handsregel maakt het voetbal kapot'

Reacties

Er moet snel iets veranderen in de spelreglementen, meent Crystal Palace-manager Roy Hodgson. De meest ervaren trainer van de Premier League kon zijn frustratie niet verbergen na de nederlaag tegen Everton.

Hodgson kookt van woede: 'Deze handsregel maakt het voetbal kapot'
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 2
Everton
Everton

Palace ging in de derde speelronde van de Premier League in eigen huis voor het eerst onderuit. Hodgson vond de nederlaag moeilijk te verteren, zeker omdat het in zijn ogen totaal onverdiend was. De Londenaren zijn het slachtoffer geworden van een fout in het reglementenboek, meent de 73-jarige Engelsman.

Het ging om het moment in de eindfase van de eerste helft. Bij een aanval van Everton kopte Lucas Digne de bal tegen de hand van Joel Ward, die geen beweging naar de bal maakte en vanwege de kleine afstand geen tijd meer had om zijn arm uit de richting van de bal te bewegen. Scheidsrechter Kevin Friend werd door de VAR naar het beeldscherm aan de zijkant van het veld geroepen en constateerde dat hij volgens de regels niet anders kon dan een strafschop geven, hoe onrechtvaardig het misschien ook voelde.

Hodgson zei na afloop tegen de BBC: 'Ik voorspel dat we nu spelers gaan zien die met de bal mikken op de arm van de tegenstander en dan gaan schreeuwen dat het hands is. Een goede wedstrijd is verkloot door een beslissing. Ik geloof niet in de regel (dat het bij contact tussen bal en arm altijd strafbaar hands is, red.). Mensen in het voetbal vinden het ook erg lastig dit te accepteren. Ook de scheidsrechter vindt het eigenlijk geen hands. Hij wil eigenlijk geen strafschop geven, maar hij moet wel want dat is hem zo verteld.'

Hodgson hield zich niet in en maakte zich ook geen zorgen over een eventuele straf vanuit de voetbalbond vanwege zijn reactie. 'In plaats van dat ik over ons goede spel kan praten, moet ik hier een hard statement maken. En daar ga ik ook geen excuses voor aanbieden. Ik walg van een regel die volgens mij het voetbal kapot gaat maken.'

Gary Lineker liet op Twitter met een grap weten ook niet achter de handsregel te staan. Volgens hem zou het onderstaande een goed voetbaltenue zijn, om maar te voorkomen dat er hands wordt gemaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.