Historische WK-zege voor Marokko

Reacties

Marokko heeft aan eerherstel gedaan na de ruim verloren eerste groepswedstrijd tegen Duitsland op het WK voor vrouwen. Het duel met Zuid-Korea leverde een bevrijdende zege op.

Historische WK-zege voor Marokko
© Pro Shots
Zuid-Korea
Zuid-Korea
0 - 1
Marokko
Marokko

Nooit eerder won het Marokkaanse vrouwenteam een WK-wedstrijd. In Adelaide werd voor een primeur gezorgd. In de zesde minuut was het al raak voor Marokko. Aanvaller Ibtissam Jraidi kopte raak uit een voorzet van Hanane Ait El Haj en zorgde zo voor het eerste WK-doelpunt van Marokko. Zuid-Korea was daarna dominant, maar kwam ondanks negen doelpogingen in de tweede helft niet tot scoren.

De zege op Zuid-Korea zal het vertrouwen bij Marokko goed doen. Het team kreeg in de eerste speelronde van de groepsfase een dreun te verwerken. Tegen Duitsland werd met liefst 6-0 verloren. Na de zege op Zuid-Korea heeft Marokko bij zijn eerste WK-deelname ooit nog zicht op het bereiken van de knock-outfase. Donderdag wacht de beslissende groepswedstrijd tegen Colombia, dat eerst nog tegen Duitsland speelt (aftrap 11.30 uur).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.