Historie in Champions League: De Ligt krijgt te maken met eerste vrouwelijke arbiter

Reacties

De Champions League beleeft woensdagavond een primeur. Matthijs de Ligt krijgt met Juventus in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev te maken met Stéphanie Frappart als arbiter. Daarmee is zij de eerste vrouwelijke arbiter in het miljardenbal.

Historie in Champions League: De Ligt krijgt te maken met eerste vrouwelijke arbiter
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 0
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Met de Champions League-wedstrijd heeft de 36-jarige Frappart een nieuwe mijlpaal te pakken. De Française was eerder al de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de Franse Ligue 1, waarin ze inmiddels al achttien wedstrijden achter haar naam heeft staan. Frappart, die overigens ook de WK-finale voor vrouwen tussen Nederland en de Verenigde Staten floot, werd in 2019 bovendien aangesteld voor de Europese Super Cup tussen Liverpool en Chelsea.

Na de Europese Super Cup debuteerde Frappart dit jaar ook in de Europa League. Ze floot op 17 september al het kwalificatieduel tussen Djurgardens en Europa FC, waarna ze op 22 oktober haar eerste minuten floot in het hoofdtoernooi. Ze floot op 22 oktober de wedstrijden tussen Leicester City en Zorya Luhansk. Afgelopen week had de arbiter uit Frankrijk de leiding over Granada - Omonia Nicosia.

Haar prestaties in die wedstrijden leiden nu dus ook tot een optreden op het hoogste Europese clubniveau: de Champions League. Frappart wordt in Turijn bijgestaan door assistenten Hicham Zakrani en Mehdi Rahmouni. Ook Karim Abed, Benoît Millot en Delajod Willy maken deel uit van arbitrale zestal.

Juventus is net als Barcelona al verzekerd van een plek in de achtste finale van de Champions League. Dinamo Kiev strijdt nog samen met Ferencváros om de derde plek in Groep G. 

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
14-4
+10
15
2
Barcelona
6
5
0
1
16-5
+11
15
3
Dinamo Kiev
6
1
1
4
4-13
-9
4
4
Ferencváros
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.