Hilarische anekdote van Gullit, Meunier kreeg ruzie met Real-voorzitter

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hilarische anekdote van Gullit, Meunier kreeg ruzie met Real-voorzitter
© Pro Shots

'Ik schudde zijn hand en zei aangenaam. Hij antwoordde me plots in het Frans. Ik wist niet eens dat hij Frans sprak. Hij zei: Aangenaam? Je beseft toch wel dat je Eden Hazard geblesseerd hebt? Toen ben ik door het lint gegaan. Ik heb me laten meeslepen door hem. Ik zei: Ik heb Eden Hazard geblesseerd? Dus het is mijn fout dat hij geblesseerd is?’ Hij zei: Ja, het was jouw fout!'
•  Thomas Meunier heeft het in 2019 aan de stok gekregen met Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid. Dat heeft de Belg te kennen gegeven in een documentaire van de RTBF. Meunier en de Real Madrid-preses kregen het aan de stok na het gelijkspel tussen Real Madrid en PSG in de Champions League waarin Eden Hazard geblesseerd raakte na een duel met Meunier. Later bleek Hazard zelfs een enkelbreukje te hebben. 'Uiteindelijk blijft het wel voetbal hè. Het was gewoon een duel tussen een aanvaller en een verdediger', aldus Meunier.

• In de podcast Warming Up loopt Humberto Tan alvast warm voor het EK. In de meest recente aflevering is Ruud Gullit te gast. Hij kwam met een hilarische anekdote over zijn tijd bij AC Milan.

• De toon is gezet voor de Romeinse derby's van komend seizoen. AS Roma staat straks onder leiding van José Mourinho en om zijn komst te vieren schilderden de supporters een enorme afbeelding van de Portugees op een scooter op de muur. Nu Lazio Maurizio Sarri heeft gepresenteerd als de opvolger van Simone Inzaghi, hebben ook de Lazio-ultra's de verf erbij gepakt.

'Ik heb nog nooit in mijn leven een slok bier genomen'
• Een opmerkelijke bekentenis van Declan Rice. De Engelsen staan erom bekend dat zij wel van een biertje houden, maar dat geldt niet voor de middenvelder van West Ham United. 'Ik heb nog nooit in mijn leven een slok bier genomen. Echt niet. En dan ben ik 22 jaar oud! Mensen zijn verrast als ik dit zeg, maar het is echt waar. Ik hou niet van de geur, dus ik ben ook nooit geneigd geweest om een slokje te nemen', zegt Rice tegen ITV. 'Of ik een biertje neem als we Europees kampioen worden? Vooruit, dan zal ik het proberen. Maar ik spuug het waarschijnlijk meteen uit.'

Aad de Mos heeft ook de EK-kriebels te pakken. De gewezen trainer heeft zijn EK 88-outfit aangedaan om zijn ideeën over het eerste duel van Oranje te delen. De Mos heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt tegen Oekraïne, met dank aan Memphis Depay. 'Die gaat er twee injassen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Thierry Henry maakte woensdag zijn rentree bij België als assistent van Roberto Martínez. De Franse oud-international, die drie jaar geleden vertrok bij De Rode Duivels om op eigen benen te staan bij AS Monaco, kreeg een warm welkom. De traditionele erehaag werd gevormd, waarbij de spelers de nieuweling mogen proberen te slaan. De huidige internationals hielden zich in. Henry kwam redelijk ongeschonden de erehaag door.

• De UEFA maakt er een traditie van om de heren commentators, en de mensen thuis, te helpen met de juiste uitspraak van alle EK-deelnemers. Ook de Nederlandse selectie herbergt namen die voor de buitenwacht qua uitspraak de wenkbrauwen doet fronsen. De UEFA pikte er acht Oranje-klanten uit:

Steven Bergwijn – Stay-ven Berugg-why-n
Matthijs de Ligt – Mat-ice Dull-icht
Marten de Roon – Der-own
Stefan de Vrij – Stay-fon Duh-fray
Quincy Promes – Pro-mess
Wout Weghorst – Vowt Vegg-horst
Georginio Wijnaldum – Why-naldum
Owen Wijndal – Whyne-dal

'De meeste spelersvrouwen werken mij op de zenuwen'
Lukas Podolski hekelt de spelersvrouwen die met dank aan hun beroemde mannen zichzelf ineens heel belangrijk achten. Zijn Monica is natuurlijk anders. (Gala)

• Voor aankomend Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti is het een feestdag. De Italiaanse coach blaast vandaag 62 kaarsjes uit. Daarnaast zijn felicitaties op hun plaats voor Kees Kwakman (38), Michael Jansen (37), Krisztián Simon (30) en Stefan Postma (45).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.