Higuaín schetst prettig beeld voor Marsman

Reacties

Gonzalo Higuaín heeft uitgelegd waarom hij als voetballer zoveel gelukkiger is in Amerika dan toen hij nog in Europa speelde. De spits van Inter Miami, de club waar Kelvin Leerdam en Nick Marsman een contract tekenden, schetst een prettig beeld voor de Nederlanders.

Higuaín schetst prettig beeld voor Marsman
© Pro Shots

Higuaín werd in 2007 door Real Madrid gekocht van River Plate en sindsdien speelde de in Frankrijk geboren spits louter in Europa. Na Real Madrid stond hij onder contract bij Napoli, Juventus, AC Milan en Chelsea, vorig jaar trok hij naar de Major League Soccer.

Het leven in Amerika bevalt Higuaín heel erg goed, zo vertelt hij in een interview met La Nación. 'Voetbal is geen prioriteit in Amerika, de druk ligt bij andere sporten. Ik word niet beoordeeld door de mensen op straat omdat ik scoor of juist een kans mis, dat geldt ook voor de media. Als ik in de rij bij de winkel sta, voel ik me een normaal mens. Ik kan niet beschrijven wat voor een geweldig gevoel dat is.'

Higuaín heeft rust gevonden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. 'Al die verzoeken, verantwoordelijkheden, de verschillende landen... Dit kan je gek maken. Het is de waarheid als ik zeg dat ik nu pas echt, echt blij ben. Ik ben ontsnapt uit de bubbel met kritiek.'

Leerdam zal de Amerikaanse toestanden beter kennen dan Marsman, de verdediger speelt immers sinds 2017 al in de Major League Soccer. Als speler van Seattle Sounders bereikte hij tweemaal de finale van het MLS-toernooi, in 2019 werd hij kampioen van Amerika. Leerdam voegde zich per direct bij Inter Miami, Marsman reist na het seizoen in Nederland naar Florida.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.