Higler: 'Ik vind het nog steeds geen penalty'

Reacties

Scheidsrechter Dennis Higler blijft bij zijn beslissing om geen strafschop toe te kennen aan Sparta Rotterdam in de returnwedstrijd tegen FC Emmen. Er ontstond discussie over het penaltymoment, ook nadat Higler beelden raadpleegde op advies van de videoscheidsrechter (VAR).

Higler: 'Ik vind het nog steeds geen penalty'

Fred Friday werd in het strafschopgebied ten val gebracht door Jeroen Veldmate en op Het Kasteel werd er geschreeuwd om een penalty. Higler kreeg van videoscheidsrechter Kevin Blom te horen dat hij vanwege de belangen in deze wedstrijd de beelden beter zelf kon bekijken. 'Je spreekt voor het duel met elkaar af wat we gaan doen in zo'n situatie. Kevin gaf aan dat het voor hem te weinig was voor een strafschop, daarna ben ik de beelden gaan bekijken', legt Higler de omstandigheden uit bij FOX Sports.

'Je krijgt de situatie vanuit verschillende hoeken te zien, dat is een voordeel. Maar ook na het zien van de beelden vind ik het nog steeds geen penalty. Ik vind het te weinig voor een strafschop. Het is een mannelijke pot voetbal, dit soort duels gebeuren tien keer per wedstrijd', beargumenteert de leidsman. 'Dan fluit ik er ook niet voor, het zou gek zijn als ik er dan wel voor fluit als het in het strafschopgebied gebeurt.'

Higler baalt van het feit dat er ondanks de aanwezigheid van een videoscheidsrechter nog steeds discussie is, maar begrijpt het wel. 'De videoscheidsrechter is heel duidelijk om zwart-witmomenten eruit te halen. Dat het op dit moment een discussie is, begrijp ik wel. Maar deze discussie had je ook gehad als we geen videoscheidsrechter hadden. Kevin was ook duidelijk in zijn oordeel, we waren het met elkaar eens.'

Oud-scheidsrechter Mario van der Ende zag de videoscheidsrechter opnieuw een hoofdrol spelen tijdens de finale van de play-offs om een Eredivisie-ticket.
'Sparta betaalt dure prijs voor wanbeleid in de afgelopen jaren'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.