Hierom wilde Berghuis naar Ajax: 'Het was écht genieten op het veld'

Reacties

Steven Berghuis heeft met volle teugen genoten van zijn Champions League-debuut voor Ajax. Hij beaamde dat dit de wedstrijden zijn waarvoor hij naar Ajax is gekomen. 'Voor dit soort avonden, zeker.'

Hierom wilde Berghuis naar Ajax: 'Het was écht genieten op het veld'
© Pro Shots
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
1 - 5
Ajax
Ajax

'Het was écht genieten op het veld. Op zo'n podium en dat tegen de kampioen van Portugal', zo somde de voormalige Feyenoorder bij RTL7 na de 1-5 zege bij Sporting Portugal op. 'En het was genieten van mijn goal, van het samenspel en van mijn medespelers. Antony en Haller speelden fantastisch.'

Berghuis maakte voor Ajax de 1-3. 'Het paste allemaal precies. Ryan (Gravenberch, red.) speelde me strak aan. De aanname was fantastisch', zo legde hij uit dat dat eigenlijk de goal maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De treffer betekende voor Berghuis zijn eerste in dienst van Ajax. Of hij die treffer nodig had? 'Niet echt, je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je eerste maken, dat wel. Maar ik ben al belangrijk geweest met assists en in het creëren van kansen. Ik moest gewoon blijven werken om in die posities terecht te komen. Dat heb ik vandaag ook weer gedaan, dan word je daarvoor beloond', aldus de Oranje-international, die aangaf dat de nummer 10-positie hem goed beviel.

Wat de ruime zege van Ajax zegt over de Champions League-ambities? 'Dit is een goede eerste stap. Een fantastisch resultaat. Maar er zijn ook momenten geweest dat we Sporting hebben laten terugkomen. Bij die 1-2 en bij die 2-3, het was cruciaal dat die werd afgekeurd', zo besloot ook Berghuis, in navolging van zijn trainer, met een kritische noot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.