'Het zou leuk zijn om tegen Ajax te loten, maar ik hoop het niet'

Reacties

Mohamed Daramy hoopt niet op een spoedig weerzien met Ajax. De aanvaller plaatste zich woensdagavond met FC Kopenhagen voor het hoofdtoernooi van de Champions League en krijgt vanaf 18.00 uur te horen wie de tegenstanders worden in het miljardenbal. Omdat Kopenhagen in Pot 4 zit, kan het zich opmaken voor een zware loting. Ajax is een van de potentiële opponenten uit Pot 1.

'Het zou leuk zijn om tegen Ajax te loten, maar ik hoop het niet'
© Imago
Trabzonspor
Trabzonspor
0 - 0
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Daramy maakte deze maand op huurbasis de overstap van Ajax naar Kopenhagen. Hij keert in principe na het seizoen terug in Amsterdam, maar zou bij een loting tegen Ajax al eerder zijn gezicht kunnen tonen in de Johan Cruijff Arena. Hoewel Pot 1 ook clubs als Real Madrid, Manchester City, Bayern München en Paris Saint-Germain herbergt, is Ajax volgens Daramy een van de te ontlopen clubs.

'Ajax heeft een goede ploeg. We hebben ze al eens verslagen in Parken', doelt Daramy in de Deense pers op de 2-1 zege in de achtste finale van het Europa League-seizoen 2016/17, die uiteindelijk niet genoeg was om door te gaan. Hij speelde toen zelf nog in de jeugdopleiding van Kopenhagen. 'Het zou leuk zijn om tegen Ajax te loten. Dat zouden mooie wedstrijden kunnen worden en een kans om de jongens weer eens te zien, maar natuurlijk hoop ik van niet.'

VI ZSM: 'Benítez kost PSV miljoenen, Ajax moet hopen op glansrijke loting'

Kopenhagen bereikte woensdagavond het hoofdtoernooi via een 0-0 gelijkspel tegen Trabzonspor, na de eerste 2-1 overwinning. Daramy houdt een 'fantastisch gevoel' over aan de plaatsing. 'We kunnen niet eens beschrijven hoe gelukkig we zijn. Het betekent veel voor ons en voor de supporters. Er werd met bier en aanstekers gegooid, maar dat wisten we van tevoren. Dat hoort er allemaal bij', blikt hij terug op de wedstrijd.

'De supporters maakten veel lawaai, maar wij hadden ons hoofd bij de wedstrijd. Daardoor werden we er niet door beïnvloed. We wisten: als we het samen doen, gaan we door. We hebben getoond dat we mee kunnen in Europa. Het is fantastisch dat de Champions League terugkeert in Parken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.