Het wachten is bijna voorbij: FC Groningen kondigt speelminuten Robben aan

Reacties

Arjen Robben gaat vrijdagavond zijn eerste speelminuten maken sinds zijn rentree naar FC Groningen, zo denkt trainer Danny Buijs. Het uitduel met FC Emmen van dinsdagavond slaat de routinier nog over.

Het wachten is bijna voorbij: FC Groningen kondigt speelminuten Robben aan
© Pro Shots

Het geduld van de fans van FC Groningen én van voetballiefhebbers in het algemeen wordt flink op de proef gesteld. Eerder liet Robben uit voorzorg al de eerste openbare training schieten, een oefensessie die nota bene live werd uitgezonden. Later bleef de ex-aanvaller van onder meer PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München ook aan de kant tijdens de eerste oefenwedstrijd van de noorderlingen, tegen Heracles Almelo. Dat duel won de ploeg van Buijs met 1-0.

Ook dinsdag komt Robben nog niet in actie, als FC Groningen vanaf 18.45 uur op bezoek gaat bij FC Emmen, dat op kunstgras speelt. Maar, zo zegt trainer Buijs: 'Mijn verwachting is dat Arjen vrijdag zijn eerste minuten gaat maken. De afgelopen dagen heeft hij grote delen van, of gehele trainingen, meegedaan. We kiezen ervoor om hem niet twee wedstrijden in vier dagen te laten spelen, want het zijn zijn eerste wedstrijden in meer dan een jaar.'

Vrijdag speelt FC Groningen om 18.00 uur tegen PEC Zwolle.

Eredivisie met Elia, Robben en Van der Wiel, de nieuwe seniorencompetitie?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.