Het verscheurde hart en het kippenvel van Sané

Reacties

Voor Leroy Sané was het duel in Gelsenkirchen meer dan alleen een Champions League-duel. Zijn treffer voor Manchester City deed zijn Schalke 04-hart bloeden.

Het verscheurde hart en het kippenvel van Sané

Sané (23) keerde woensdag terug op de plaats waar het voor hem allemaal begon en waarvan hij een paar jaar geleden afscheid nam. In de zomer van 2016 had hij Schalke 04 immers verruild voor Manchester City, dat ruim vijftig miljoen euro over had voor de aanvaller met 47 Bundesliga-duels op de teller.

Het werd een memorabele avond voor Sané. In de 78ste minuut mocht hij zijn opwachting maken bij City om zeven minuten later met een fraaie vrije trap de 2-2 te maken. Het was een doelpunt met gemengde gevoelens. Het deed hem ook pijn. 'Dat was zeker het geval. Ik kon ook niet juichen. Ik was blij voor mijn ploeg, maar tegen mijn oude liefde zo'n doelpunt maken…', zei Sané tegen Bild.

Het was een emotioneel deel van een toch al emotionele avond die voor Sané met een teleurstelling was begonnen. Bij de loting voor de achtste finales was met de koppeling van Manchester City aan Schalke zijn droom uitgekomen. Aanvankelijk was hij niet meer dan toeschouwer. Trainer Pep Guardiola liet hem immers op de bank beginnen.

Vanaf de kant voelde Sané de hem bekende kracht van het publiek van Die Königsblauen. 'Het was zeer emotioneel voor mij om in mijn vaderland terug te keren, daar waar alles is begonnen. Het was bijzonder om hier weer in dit stadion te mogen spelen, voor deze fans. In de eerste helft had ik kippenvel toen de toeschouwers Schalke naar voren schreeuwden en opzweepten.'

Uiteindelijk stapte Sané als winnaar van het veld. Met tien man sleepte City een zege uit het vuur. De aanvaller gunde zijn oude club nog hoop om over drie weken in Manchester te verrassen. 'Ook de return wordt geen makkelijke wedstrijd, alles ligt nog open.'

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Sané
Meer over L. Sané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.