Het verhaal achter een opmerkelijk beeld: wordt de WK-bal opgeladen?

Reacties
Het verhaal achter een opmerkelijk beeld: wordt de WK-bal opgeladen?
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Op sociale media circuleert een opvallende foto van een set WK-ballen die ogenschijnlijk wordt opgeladen. De tijd dat ballen enkel moeten worden opgepompt is inmiddels voorbij. Met de technologie die Adidas gebruikt, moet er ook een stopcontact in de buurt zijn om te voetballen.

Of de ballen op de foto daadwerkelijk worden opgeladen, is niet bekend. Gezien de stekkerdoos op de achtergrond is het wel aannemelijk dat dit gebeurt. De Al Rihla-bal, zoals de officiële WK-bal wordt genoemd, bevat een batterij die via inductie draadloos kan worden opgeladen. Het klopt dus dat de WK-ballen soms van stroom moeten worden voorzien.

De batterij gaat bij intensief gebruik zo'n zes uur mee. Als de bal niet wordt gebruikt, hoeft hij enkele dagen niet te worden opgeladen. De batterij is nodig voor de chip die zich in de bal bevindt. De sensor in de chip houdt onder andere elke aanraking van de bal bij en wordt ook gebruikt voor de hawk-eyetechnologie om te zien of de bal in zijn geheel over de lijn is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De sensor kwam eerder tijdens het WK al goed van pas. Tijdens Portugal-Uruguay was het namelijk de vraag wie de eerste goal van de Portugezen had gemaakt, Bruno Fernandes of Cristiano Ronaldo. Adidas deed onderzoek en concludeerde dat er geen sprake was van een aanraking van de bal door Ronaldo, waardoor Fernandes het doelpunt op zijn naam kreeg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.