Het ultieme voetbalbrein? Scorende Iago Aspas zit schorsing uit tijdens revalidatie

Reacties

In Spanje gaat het tijdens Celta de Vigo-Valencia (ruststand 1-1) over een vermeend slimmigheidje van Iago Aspas, maker van de openingstreffer. Mocht de spits van Celta inderdaad bewust een gele kaart hebben gepakt, dan heeft hij bewezen over het ultieme voetbalbrein te beschikken.

Het ultieme voetbalbrein? Scorende Iago Aspas zit schorsing uit tijdens revalidatie
© Pro Shots
Celta de Vigo
Celta de Vigo
1 - 2
Valencia
Valencia

Aspas is op zijn 34ste nog erg belangrijk voor Celta, de club waar hij al bijna vierhonderd wedstrijden voor speelde, en maakte zondagavond een fraaie goal tegen het Valencia van Jasper Cillessen. Bij het maken van de 1-0 raakte de aanvaller echter geblesseerd. Aspas vond nog wel de kracht om zijn doelpunt te vieren en trok al juichend zijn shirt uit.

Scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea heeft de regels goed in zijn hoofd zitten en gaf Aspas een gele kaart. In Spanje wordt nu gedacht dat de aanvaller daarmee precies kreeg waar hij naar op zoek was. Aspas stond namelijk op scherp en loopt nu tegen een schorsing aan. Vanwege zijn opgelopen blessure zou hij vrijdag tegen Real Mallorca waarschijnlijk echter toch niet kunnen spelen.

Aspas liet zich kort na zijn treffer vervangen door Renato Tapia en kan zich nu gaan richten op zijn herstel. De spits hoopt er volgende week vrijdag, als Celta het in eigen huis opneemt tegen Espanyol, weer bij te kunnen zijn. Aspas hoeft dan niet meer te vrezen voor een schorsing bij een gele kaart: door zijn prent van zondagavond zit hij zijn straf uit tijdens zijn revalidatie. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.