Het uitzonderlijke vaarwel van Stefan de Vrij

Reacties

Stefan de Vrij staat voor een heel bijzondere wedstrijd. Hij strijdt met zijn huidige werkgever Lazio op de slotdag van de Serie A om een Champions League-ticket, in een rechtstreeks duel met zijn toekomstige werkgever Internazionale.

Het uitzonderlijke vaarwel van Stefan de Vrij

Het is al maanden een publiek geheim dat De Vrij na dit seizoen bij Inter tekent. De 26-jarige verdediger sloeg een contractaanbieding van Lazio af, waardoor hij deze zomer transfervrij is. In aanloop naar zijn overstap kruist De Vrij uitgerekend bij zijn afscheid het pad met zijn nieuwe club.

Als Inter zondag wint in Rome, speelt De Vrij volgend seizoen in de Champions League. Elk ander resultaat betekent een plek in de Europa League voor de ploeg van Luciano Spalletti. Dat zou een flinke tegenvaller zijn voor De Vrij, die gelooft dat hij met Inter zich kan meten met de Europese top.

Het lot wil dat De Vrij met Lazio juist de kroon kan zetten op een sterk seizoen. Het uitstekende werk van trainer Simone Inzaghi heeft deze jaargang zijn vruchten afgeworpen in het blauw-witte deel van de Italiaanse hoofdstad. Lazio kan daardoor na elf jaar terugkeren in de Champions League.

De finale op de laatste speeldag was voorbestemd, zei Inzaghi vorige week. De 42-jarige trainer kwam daarna meermaals aan het woord over de uitzonderlijke kwestie De Vrij, die de gemoederen in Italië bezig houdt. Zaterdag kwam het hoge woord eruit: 'Stefan heeft hard gewerkt. Ik weet zeker dat hij zijn stempel gaat drukken. Hij gaat de fans en zijn ploeggenoten helpen en Inter overtuigen dat ze de komende vijf jaar over een ijzersterke verdediger beschikken.'

De Vrij heeft zijn club een transfersom door de neus geboord, maar dankzij zijn professionaliteit is hem dat snel vergeven. Volgens Italiaanse media heeft De Vrij zijn medespelers zelf overtuigd dat hij tegen Inter alles zal geven. Er staat meer op het spel dan een jaar in de Champions League: na vier seizoenen in Rome wil De Vrij met een succes afzwaaien.

De bewijsdrang van De Vrij, ook in een dergelijk pikant en stressvol duel, is typerend voor zijn gedegen carrièreopbouw. 'Iedereen heeft zijn eigen waarden in het leven', vertelde De Vrij onlangs in gesprek met De Correspondent. 'Voor de een is het liefde, voor de ander gezondheid of respect. Bij mij staat ontwikkeling hoog in het vaandel.'

Het siert De Vrij dat hij zich niet laat leiden door de waan van de dag en rustig blijft in een storm van belangen. Of het kwartje deze zondag nu de ene of de andere kant opvalt, zijn ontwikkeling staat voorop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.