Het soevereine optreden van Timber: 'WK? Ik besef het nog niet'

Reacties

De defensie van Oranje bleef donderdagavond betrekkelijk eenvoudig overeind tegen Polen en hield voor het eerst in zeven wedstrijden de nul. Jurriën Timber kon terugkijken op een goede wedstrijd, waarin hij indrukwekkende statistieken neerzette.

Het soevereine optreden van Timber: 'WK? Ik besef het nog niet'
© Pro Shots

Polen
Polen
0 - 2
Nederland
Nederland

Timber had van alle spelers de meeste balcontacten (97), de meeste passes (82) en ook de hoogste passnauwkeurigheid (96 procent). Wat verder opviel, was het gebrek aan daadkracht van Robert Lewandowski. De volgens Louis van Gaal beste spits ter wereld had slechts één balcontact in het strafschopgebied van Oranje en kwam tot geen enkel schot.

'Dat hebben we knap gedaan', zei Timber na afloop over de wijze waarop Lewandowski aan banden werd gelegd. 'Dat doen we samen, dat doe ik niet alleen.' Hij noemde het een 'uitdaging' om iemand als Lewandowski het scoren te beletten. 'Je moet op honderd procent zijn. Het is niet alleen Lewandowski, ook de spelers om hem heen. Je hebt die jongen van Napoli (Piotr Zielinski, red.), die kan ook ballen. En Milik kwam erin. Dit zijn mooie meetmomentjes, goede testen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Timber is met verve geslaagd voor de test. Niet alleen droeg hij met zijn balcontacten en passes bij aan de opbouw, ook had hij de meeste intercepties (drie), samen met Virgil van Dijk de meeste uitverdedigende acties (drie) en van alle basisspelers het minst vaak balverlies (drie keer). De samenwerking met zijn ploeggenoten verloopt steeds soepeler, merkte Timber in Polen. Hij vormde met Virgil van Dijk en Nathan Aké het centrum van de verdediging.

'We voelen elkaar steeds meer aan. De formatie komt er steeds beter in. Je kent Louis van Gaal, die is er echt mee bezig. We hebben heel veel meetings. Je ziet vandaag dat het beter gaat', zei Timber, die afstevent op WK-deelname met Oranje. Met dat vooruitzicht lijkt een droom uit te komen voor de verdediger van Ajax. 'Nee, ik besef het niet. Ik heb ook op het EK gespeeld, dat moet ik ook niet negeren. Dat is niet niks. Maar je merkt dat het WK toch groter is.' 

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.