Het probleem dat Barcelona nog dient op te lossen bij de komst van Ferran Torres

Reacties

Ferran Torres wordt maandag medisch gekeurd bij Barcelona en zal aansluitend zijn handtekening zetten onder een contract van vijf jaar, zo weten de Spaanse media. Voordat de topaankoop ook daadwerkelijk in actie kan komen, zal Barcelona echter nog wel een probleem moeten oplossen.

Het probleem dat Barcelona nog dient op te lossen bij de komst van Ferran Torres
© Pro Shots

Barcelona verkeert in financiële nood, maar heeft het toch voor elkaar gekregen om naar verluidt 55 miljoen euro bij elkaar te halen voor de komst van Torres. De 21-jarige aanvaller komt over van Manchester City, waar hij sinds de zomer van vorig jaar voor speelde, en is reeds in Barcelona. Hij arriveerde zondagmiddag en zal maandagochtend de gebruikelijke onderzoeken ondergaan.

Het is de bedoeling dat Torres dinsdag tijdens een persconferentie wordt gepresenteerd als tweede winterse versterking voor Barcelona, na de eerdere komst van Dani Alves. Dat Torres op 5 januari in de bekerwedstrijd tegen Linares CF al mee zal doen, lijkt zeer onwaarschijnlijk: niet alleen omdat de Spaans international nog herstellende is van een gebroken voet, maar ook omdat Barcelona eerst nog ruimte zal moeten maken in het salarishuis.

Mundo Deportivo en SPORT, de Catalaanse kranten die Barcelona op de voet volgen, schrijven dat de club Torres voorlopig nog niet in kan schrijven. Competitieorganisator La Liga stelt voor iedere ploeg een salarishuis vast en dat zorgt voor problemen bij Barcelona. De gevallen grootmacht kon om deze reden niet verder met Lionel Messi, die ondanks een akkoord over een verlaagd salaris naar Paris Saint-Germain vertrok, en kon aanwinsten Memphis Depay, Éric García en Sergio Agüero bijna niet registreren.

Nu de winterse transferwindow aanbreekt, loopt Barcelona tegen hetzelfde euvel aan. De club zal ruimte moeten maken in het salarishuis om Torres te kunnen inschrijven, zo wordt geschreven. Luuk de Jong is een van de spelers die op de nominatie staat om ruimte te maken. Xavi heeft geen plannen met de Nederlandse spits, die sinds de zomer gehuurd wordt van Sevilla. Ook Sergiño Dest zou mogen vertrekken. Verder worden de namen van Samuel Umtiti en Philippe Coutinho veelvuldig genoemd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.