Het Paraguayaanse juweeltje van Newcastle United is ein-de-lijk gaan stralen

Reacties

Bij Newcastle United gingen ze zich langzaam maar zeker afvragen of recordaankoop Miguel Almirón überhaupt wel kón scoren. Zaterdag bewees hij van wel, waarmee hij voor een volksfeest zorgde. Net als de fans gunt ook manager Steve Bruce zijn Paraguayaanse paradepaardje al het succes van de wereld.

Het Paraguayaanse juweeltje van Newcastle United is ein-de-lijk gaan stralen
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

Hij moest er niet minder dan 2.192 speelminuten, bijna elf maanden en 27 wedstrijden(!) op wachten: zijn eerste doelpunt voor Newcastle United. Almirón werd op 31 januari 2019 de allerduurste speler aller tijden van The Magpies, hij was zelfs duurder dan voormalig wonderkind Michael Owen. Hij werd voor 24 miljoen euro overgenomen van Atalanta United, waar hij de absolute sterspeler was, en de verwachtingen waren hooggespannen. Sindsdien zorgden zijn prestaties echter vooral voor verdeeldheid onder de fans van Newcastle United.

Zijn werkethiek, enthousiasme en (ondanks het gebrek aan rendement) goede spel zorgden voor complimenten. Aan de andere kant wezen zijn critici steeds maar weer op het feit dat dat assists en doelpunten maar uitbleven. En met iedere dag die verstreek, groeide die kritiek. Op 30 november (bijna exact tien maanden na zijn komst) was hij voor het eerst de aangever bij een doelpunt. In het spectaculaire 2-2 gelijkspel tegen grootmacht Manchester City gaf hij de bal aan Jetro Willems, die de 1-1 binnenschoot.

Amigo's
Sindsdien bleef het weer een paar weken stil, totdat hij afgelopen zaterdag tegen Crystal Palace het enige doelpunt voor zijn rekening nam. Een dag voor de wedstrijd had hij zijn ongeduld nog verwoord, in een interview met The Guardian. 'Ik ben echt wanhopig op zoek naar die eerste goal, ik kan niet wachten tot het zo ver is', sprak hij goudeerlijk. 'Op 2 januari komen vijf amigo's uit Paraguay hiernaartoe, en die wil ik natuurlijk wel een paar goals laten zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat dat betreft lijkt Almirón nét op tijd over het dode punt heen, iets waar alles en iedereen bij Newcastle United oprecht dolblij mee was. Na zijn winnende goal tegen Crystal Palace, zeven minuten voor het einde, ontplofte St. James' Park. Peperdure aankopen die niet renderen worden doorgaans keihard afgeschreven, maar Almirón is in de harten van The Toons gesloten. 'Als je zo'n juweeltje in huis hebt, hoop je niets anders dan dat hij slaagt', zo verwoordde manager Bruce het.

In het wat grauwe en volkse Newcastle was tropische verrassing Almirón vanaf dag één de absolute blikvanger. 'Met zijn snelheid, trucjes en techniek heeft hij de boel hier opgefleurd', aldus Bruce. 'Iedere dag werkt hij, en werkt hij, en werkt hij. Hij lacht altijd en traint iedere keer alsof het zijn laatste training ooit zal zijn. Bovenal is hij een bloody good player. Daarom is iedereen bij de club dolblij voor die jongen. Dat zag je ook aan de reacties van de andere spelers. Ik ben enorm blij voor het ventje.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.