Het oordeel: veelbesproken Nijhuis zat fout, maar VAR ook

Reacties

Reinold Wiedemeijer heeft zondagavond uitleg gegeven over het veelbesproken moment uit de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo. Woensdag was scheidsrechter Bas Nijhuis hoofdrolspeler door met frisse tegenzin mee te gaan met de VAR wat betreft een afgekeurde Feyenoord-goal, naderhand was hij woedend.

Het oordeel: veelbesproken Nijhuis zat fout, maar VAR ook
© Pro Shots

Nijhuis liet tijdens de wedstrijd blijken al niet blij te zijn met de ingreep, na afloop deed hij er in zijn reactie nog een schepje bovenop. Hij liet in niet mis te verstane woorden weten niet gediend te zijn van de ingreep en vond dat de VAR bij de treffer van Luis Sinisterra niet had mogen ingrijpen omdat het niet 'clear and obvious' was dat Nijhuis een fout had gemaakt toen hij liet doorspelen bij een overtreding van Giacomo Quagliata op Alireza Jahanbakhsh.

Bij ESPN spreekt Wiedemeijer zich namens het arbiterkorps altijd uit over de veelbesproken momenten van de arbitrage en de voormalige scheidsrechter behandelde nu ook Nijhuis en VAR van dienst Marc Nagtegaal. 'Voor ons was het een gemakkelijke beslissing geweest als Bas had gefloten', zo vond Wiedemeijer het aanvankelijke besluit van Nijhuis door te laten spelen verkeerd. 'Dat was vele malen slimmer geweest. Dat doet hij niet. Dan vinden we het óók weer te weinig voor de VAR om in te grijpen. De VAR had ervan af moeten blijven. Alleen: doordat Bas niet fluit, maakt hij het de VAR wel bijzonder moeilijk.'

In de uitleg van Nijhuis, die stelde mee te zijn gegaan in de beslissing van Nagtegaal omdat hij steeds maar weer de beelden voor zijn kiezen kreeg, kon Wiedemeijer zich niet helemaal vinden. 'Ik heb nooit voor dat beeldscherm gestaan, maar blijkbaar werkt het zo… Dat als je een paar keer dat moment ziet, dat je dan meegaat. Mij verbaast dat ook...'

En dat Nijhuis woedend was en die boosheid ventileerde in een interview? 'Dat is sport, dan ben je even pissig en dan zeg je wat. Later bellen die jongens elkaar, dat komt allemaal goed. Die mannen gaan daar, net als spelers en trainers, staan. Ze hebben even emotie en daarna zijn ze het kwijt, dan gaan ze naar de volgende ronde toe', zo wilde Wiedemeijer van gevolgen op de lange termijn niets weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.