Het onwerkelijke debuut voor de 33-jarige West Ham-doelman Martin

Reacties

De dertigste november 2019 zal in de familie Martin nimmer vergeten worden. Het was de dag dat zoon David als dertiger debuteerde in de Premier League en zo in de voetsporen van zijn vader en clubicoon trad.

Het onwerkelijke debuut voor de 33-jarige West Ham-doelman Martin
© Pro Shots

Met tranen in zijn ogen vierde hij zaterdag het succes van West Ham United met de meegereisde fans. Voor David Martin was het namelijk meer dan alleen de zege op Chelsea op Stamford Bridge die hem ontroerde. Op 33-jarige leeftijd debuteerde hij in de Premier League.

Terwijl zijn ploeggenoten verdwenen waren in de catacomben, zocht hij de tribunes van Stamford Bridge af naar zijn vader Alvin. Hij zocht de man die in twee decennia tot bijna zeshonderd duels voor The Hammers kwam en daarmee de status van clubicoon verdiende. En juist voor West Ham maakte hij zijn eerste minuten in de Premier League, nadat hij afgelopen zomer was neergestreken in het London Stadium.

Tot veel woorden waren vader en zoon door de emoties niet in staat. 'Het is allemaal onwerkelijk. Mijn vader zei niet veel. Ik denk dat we beiden in tranen waren. Mijn vader omdat hij 21 jaar speelde voor deze club en dan mij ziet spelen. En voor mij omdat ik mijn debuut heb gemaakt, mijn doel schoon hield en de punten pakte voor de jongens.'

De aanloop naar het opvallende debuut verliep niet vlekkeloos voor de man die 350 duels op zijn naam heeft staan in lagere divisies in Engeland. 'Ik had moeite met eten, Ryan Cresswell moest lachen om me, aangezien mijn bord moest worden weggehaald omdat ik geen hap door mijn keel kon krijgen', zei de vervanger van de geblesseerde Lukasz Fabianski.

Of de eerste kennismaking met de Premier League nog een vervolg krijgt is de vraag. 'Ik hoop dat ik mezelf een goede kans heb gegeven. Maar ik moet hard aan de slag en met mijn beide benen op de grond blijven.'

Spelersprofiel

D. Martin


Geboortedatum:
22 januari 1986
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Romford
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
86 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.