Het onvergetelijke afscheid van 'Ronald Koeman' als keeper van PSV

Reacties

Ronald Waterreus kwam in 1994 binnen bij PSV en trok tien jaar later de deur achter zich dicht. Het werd een afscheid om niet snel meer te vergeten, al had Waterreus het vast liever anders gezien.

Het onvergetelijke afscheid van 'Ronald Koeman' als keeper van PSV
© Pro Shots

Vandaag zestien jaar geleden won PSV met Waterreus onder de lat met 3-2 van ADO Den Haag. De Eindhovenaren hoopten nog op een misstap van Ajax, maar omdat de titelconcurrent met 2-0 te sterk was voor NAC Breda, ging het kampioenschap naar Amsterdam. Wat restte voor PSV was om na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afscheid te nemen van de spelers en trainers die in het nieuwe voetbaljaar niet meer in het Philips Stadion actief zouden zijn.

Onder de afscheidnemende werknemers zaten Erwin Koeman, destijds assistent-trainer van PSV, en eerste doelman Waterreus. Hij was in 1994 van Roda JC Kerkrade overgekomen van Roda JC Kerkrade, om als tweede keeper achter Stanley Menzo te fungeren, maar wist al snel een basisplaats te veroveren. En ook toen hij in de jaren hierna weleens op de bank belandde knokte Waterreus zich altijd weer terug in het elftal.

Na tien jaar Eindhovense dienst was het tijd voor iets nieuws. Waterreus vertrok naar Manchester City en zou na de wedstrijd tegen ADO nog één keer in het zonnetje gezet worden. 'Dames en heren, sinds 1994 bij PSV', begon de stadionspeaker nog goed: 'Ronald Koeman!' Waterreus zette maar weer een stapje terug en krabde zich achter zijn oren, terwijl de supporters in het stadion in lachen uitbarstten of de falende speaker op een fluitconcert trakteerden.

'Dat was even een misser', bood de man met de microfoon met gevoel voor understatement zijn excuses aan. De fout was extra pijnlijk omdat Ronald Koeman op dat moment juist de coach van kampioen Ajax was. De tweede poging ging wel goed: 'Ronald Waterreus!' Zo daalde nog een keer het applaus van de PSV-supporters op de doelman neer. Een memorabel afscheid, maar niet vanwege de gewenste reden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.